HÅTUNALEKEN 2010

”Myran” vann både C och B!
 
Publicerat 2010-04-18 (av Peter Siegel)

 

Lars-Erik Myrberg från Nynäshamn, som dock från och med i år tävlar för Elitskyttesällskapet, blev bästa skytt totalt på HÅTUNALEKEN, årets första kretsprecision. Med siffrorna 290 i C och 292 poäng i B vann ”Myran” båda vapengrupperna, samt kom 3:a i vgrp A med 281 poäng. Det motsvarar 287,66 i snitt i dessa tre omgångar, ett respektabelt resultat.

Även Per Qvarnström, Handens Pk, sköt 290 i vgrp C och kom med ”bara” 47 p i sista serien på andra plats, trea blev Joel Ingo från hemmaklubben Håtuna Pssk med 288 poäng.

”Bästa dam”, på 10:e plats i den öppna vapengruppen C med 282 poäng, var Maria Prandl-Norrgård från Salems Pk. Maria blev också 4:a i vgrp B med 280 p.

 

Lars-Erik Myrberg vann, som redan nämnd, vapengrupp B, tvåa blev storfavoriten Björn Bogfelt, Bromma Pk, och trea Roger Carlsson, Elitskyttesällskapet.

 

Roger Carlsson vann dock vgrp A med 282 poäng. Björn Bogfelt, blev tvåa med 281 poäng och trea L-E Myrberg, 281.

 

De flesta skyttarna kände sig dock emellertid lite ringrostiga som man kunde utläsa resultatlistan, inte så förvånansvärt kanske med tanke på det långa vinteruppehållet. Eller så hade många sina tankar redan på nästa tävling – nämligen kretsmästerskapet i fält C på Kungsängen dagen efter. Där är det ju träff i figur som räknas, lite lättare än på HÅTUNALEKEN där det är tvunget att pricka 10:an i tavlans mitt för att nå bra resultat.

 

Lite mer träning och det kanske går bättre för många (inklusive författaren) på nästa precisionstävling MÄLARSKOTTET den 24 april 2010.

Lycka till!

 


Fullt på parkeringen och i skjuthallen på Håtunaleken 2010.


HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!   Sa tävlingsledaren i luckan.


Håtunas skjutbana ligger fint bland traktens bondgårdar.


Årets första kretsprecisionstävling ...


... lite ringrostiga kände sig en del skyttar efter den långa vintern!


Storfavoriten Björn Bogfeldt vann inte den här gången,
men var ändå omsvärmad av vackra damer!

 
Lars-Erik "Myran" Myrberg koncentrerade sig stenhård på skyttet!
Vann C med 290 och B med 292 poäng!


Även Per Qvarnström sköt 290 i C och kom på 2:a plats i denna vapengrupp.