SKYTTE

här och där
 
Publicerat 2010-07-28 (av Peter Siegel)

 

Tyska Skytteförbundets organisationskommitté noterar nya rekordsiffror på världsmästerskapet i sportskytte på Olympiaskyttecentret i Garching-Hochbrück i München. Till detta 50:e VM, som arrangeras mellan 29 juli och 11 augusti 2010, är hittills mer än 2 400 skyttar från 103 nationer anmälda som tillsammans startar närmare 3700 gånger i olika sportskyttegrenar i pistol och gevär.

 

Detta stora skytteevenemang samlar också över 100 journalister från press, radio och TV. Intresserade skyttar i Sverige som har en parabolantenn som kan ta in Astra-satelliten kan se sändningar från VM i München på bayerska kanalen söndagen den 1 augusti mellan 12:30 och 13:00, samt fredagen den 6 augusti från klockan 11:45 till 12:30.

 

Internationella Olympiska Kommitténs ordförande, Dr. Jacques Rogge, kommer att öppna detta VM på Marienplatz, Münchens stora och mest kända torg i hjärtat av staden, klockan 15:00 den 30:e juli 2010.

 

På denna invigning finns förstås också ISSF:s president Olegario Vazquez Raña, ISSF:s sekreterare Horst G. Schreiber, IOC Vice President Thomas Bach och tyska skyttefederationens president Josef Ambacher. Även Bayerns stats chef Horst Seehofer finns på plats, samt Münchens borgmästare Christian Ude.

 

På Olympiaskyttecentret kommer det, på en yta av 1100 kvadratmeter, också att finnas över 35 utställare som visar de senaste tävlingsvapnen, samt kringutrustning inom skyttesporten. Dessa firmor kommer från Österrike, Italien, Ryssland, England, Schweiz och naturligtvis även från Tyskland.

 

Skyttesporten är stor och respekterad i förbundsrepubliken Tyskland och många av samhällets toppar är gärna med för att uppmärksamma och stödja denna spännande sport som har ca 1,5 millioner utövare och medlemmar i olika skytteföreningar i hela detta stora land mitt i Europa.

 

Svenska skyttar som tävlade på senaste nationella SM i Pistol på Grimsta och Kungsängen den 1 till 4 juli 2010 hade säkert uppskattat om åtminstone Stockholms idrottsborgarråd och kanske även landshövdingen hade varit med och invigt tävlingen eller delat ut priser! För att inte tala om den saknande rapporteringen i press, radio och TV!

 

SPSF:s största mästerskap är ju i alla fall årets höjdpunkt för oss skyttar och brukar ha mellan 2100 och 2500 starter. Senast ett världsmästerskap i skytte arrangerades i Sverige var åren 1929 och 1947. Sverige sänder dock i år 6 pistol- och 25 gevärsskyttar till München, samt ledarna Michael Fasth och Lars Lundmark.

 

LYCKA TILL ALLA BLÅ-GULA SKYTTAR!

 


Jacques Rogge,
Internationella Olympiska Kommitténs ordförande öppnar 50:e VM i München.

 
Sympatiska Elin Albrechtsson -
en av sex duktiga svenska pistolskyttar på årets VM i München.
 


Gå gärna in på www.wchmunich2010.de/en/news/
och läs mer om årets Sportskytte VM i München!