80-åriga SAPK

arrangerade

50:e MAJTÄVLINGEN
 
Publicerat 2010-05-12 (av Peter Siegel)

 

Tradition & nostalgi präglade den 50:e Majtävlingen på Grimsta Skjutbanor. Stockholms Allmänna Pistolskytteklubb fyller 80 år i år och firade detta, förutom med den vanliga Majtävlingen, en precisionsskjutning i vgrp A, B och C, med en extra skjutning på den gamla pistoltavlan med vapen före år 1945. Sex skott på fem minuter och 30 meters avstånd i tre olika vapengrupper var det som skulle påminna skyttarna på den ”gamla goda tiden”!

 

SAPK, en av Stockholms äldsta och anrikaste pistolskytteklubbar, sköt och arrangerade sina tävlingar på Järvafältets skjutbanor sedan 1936. År 2003 var klubben tvungen att flytta till Grimsta då det skulle byggas bostäder på Järvas nuförtiden mycket dyrbara mark. ”Skjutbanedöden” slog alltså till igen, precis som tidigare på Kaknäsbanan och som för några år sedan på F 18 i Tullinge.

 

MAJTÄVLINGEN var tidigare alltid Stockholmskretsens första precisionstävling, som oftast gick i strålande väder, och som samlade många deltagare från när och fjärran. Skyttarna fick ”vårkänslor” och sköt därför oftast mycket bra! I år var det dock grått och regnigt och siffrorna blev lite sämre. Tydligen är det inte så lätt att få bra resultat när det är kyligt och fingrarna är stela.

 

Bästa skytt blev Göran Svahn från Sthlm:s Spårv Ss med 289 poäng i vapengrupp C3. Tvåa blev Jukka Kinnunen, Uppl. Väsby, med 285 och trea Björn Bogfelt, Bromma Pk, med 283 poäng.

 

I vapengrupp B segrade Conny Bjerkeng, Pk Haningeskyttar, med 276 poäng. På andra plats kom Peter Siegel, Katarina Psf, 276 p. och på tredje plats Göran Svahn, 274 poäng.

 

I vgrp A inträffade det roliga att bästa skytt totalt var klass 1 skytten Jan Norling, Salems Pk, med 279 poäng, följd av vinnaren i A 2, Lars Öberg, 275 p och vinnaren i A 3, Jan Arnlund, Mälarhöjden, 274 poäng.

 

Bästa dam blev Mälarhöjdens Ulrika Hammarström, bästa yngre veteran var Thomas Brandt, Pk SVEA, och bästa äldre veteran undertecknad Peter Siegel, Katarina Psf.

 

ETT STORT GRATTIS till 80-åriga SAPK!

Självklart kommer vi också till nästa års MAJTÄVLING!

 


80-åriga SAPK arrangerade 50:e MAJTÄVLINGEN på Grimstas Skjutbanor.

  
Skjutledaren Nils-Anders Ekberg och gamla pistoltavlan.


"Nostalgibanan"
6 skott på 5 minuter på 30 meter med vapen från före 1945.


MAJTÄVLINGEN - lika populärt sedan 50 år!


Vädret på Majtävlingen 2010, i motsats till tidigare år, tyvärr lite grått och kyligt.


I SERVERINGEN fanns dock hett kaffe, ...


... och Bitte Hanell & Janne Michanek serverade goda korvar & smörgåsar.


"APRILVÄDER" på MAJTÄVLINGEN 2010, men varmt och skönt i Grimstastugan!


STORT GRATTIS på 80-årsdagen!


Ett utförligare reportage kommer i nästa nummer av
NATIONELLT PISTOLSKYTTE.