Semmelskjutning med tradition!
 
Publicerat 2010-02-04 (av Peter Siegel)

 

För 46:e året i rad möttes lagen från Katarina Psf och Nynäshamns APK i en luftpistolmatch i februari där det är kutym att man efter tävlingen dricker kaffe och inmundigar goda semlor tillsammans.

Den roliga traditionen började redan år 1965. Årets ”Semmelmatch” vanns av Katarina Psf med siffrorna 2136 mot 2082. Bästa individuella resultatet i år var 372 poäng noterad av Katarina Psf:s German Pavlov. Motståndarna från Nynäshamn var dock inte allt för ledsna för förlusten, goda semlor väntade ju på både vinnare och förlorare!

 

KPSF och NAPK möts dock inte enbart för denna LP-match utan skjuter även årliga 7-seriers matcher i kaliber .22 mot varandra. Det börjar med en match på våren i Nynäshamn där man efter skjutningen serverar ärtsoppa och varm punsch!

Returmatchen går sedan i augusti på Katarina Psf:s hemmabana vid Hacksjön i Tullinge. Där är det tradition med surströmming som då sprider sin ”härliga doft” över hela banan.  

 

”Jättekul med årliga Semmelskjutningen, Ärtsoppsmatchen och Surströmmingsmatchen!” Tycker man i båda föreningarna och vill gärna upprätthålla den roliga traditionen så länge det bara går

”Snart blir det för 50:e gången!” Säger lagledarna Stig Arksand från Katarina och Benny Bostedt från Nynäshamn och menar att det nog är ganska sällsynt att två klubbar kan ha en sådan mångårig och oavbruten tradition av samarbete och social samvaro!

 


Hård kamp i Brännkyrkahallen mellan Katarina Psf och Nynäshamn Apk.


Staffan Lönnström & Peter Lindh noterade poängen.


Många skott registrerades i klubbmatchen i luftpistol!


Massor med goda semlor väntar på båda lagen efter "Semmelskjutningen"!


Benny Bostedt log trots förlust, medan Kenneth Garp åt sin semla med andakt!


Lagledarna Stig Arksand, KPSF, och Benny Bostedt, NAPK, avnjuter semlor.