SILVERTRÄFFEN

i SILVERSTADEN
 
Publicerat 2010-10-03 (av Peter Siegel)

 

Sala Pistolklubb arrangerade sin årliga, nationella SILVERTRÄFFEN på sin skjutbana vid Hyttskogen i Sala den 26 september 2010. Det tävlande välkomnades då till ett jättefint skyttecenter med rymligt klubbhus, pistol- och gevärsbanor, samt bra fältskytteterräng runt omkring.

 

En stor eloge också till banläggaren, tillika tävlingsledaren Joakim Andersson, som uppenbarligen har ambitionen, samt möjligheten, att lägga en mycket bra och varierad fältskyttebana med bl.a. en gunga, en rullbom och ett löpande mål, med mera. Det är just en sådan omväxlande bana som gör en fältskyttetävling extra rolig och spännande.

 

En annat positivt inslag är också att Sala Pk:s ”köksmästarinna Lalida” serverar goda thailändska rätter till lunch. Lalida själv är thailändska, en som verkligen ”kan sitt kök” och dessutom är gift med Joakim Andersson. Jag, som älskar Thailand, missar aldrig att prova Lalidas ”fyra små rätter”!

 

Hur det gick i själva tävlingen? Jo, Ove Granberg, Eskilstuna, var bäst i vapengrupp A. Inte så förvånansvärd kanske, Ove har vunnit många priser i A under sin långa karriär och just A är hans favoritvapengrupp.

 

I vgrp B segrade Lars Hagman, Hedemora, ”jagad” av de duktiga landslagsskyttarna Linda Svensson och Monica Hjertqvist som hade en träff mindre. ”Kära Lasse, vet du inte att man inte får slå flickor?”

Men Lasse bara log när han stod framför resultatlistan och såg sitt namn överst i vgrp B.

 

I vgrp C var det tre som sköt fullt. Roger Svärd vann med 12 särskiljningspoäng, före Hans Granath med 10 och Robert Råsbo med 8 poäng. Richard Westling vann vet/yngre och Sven Rosbeck vet/äldre.

 

I revolver sköt två man fullt, Jan-Ola Jansson och Robert Råsbo. Vann gjorde Jan-Ola med hela 17 poäng före Robert med 11 p.

 

Ett annat lovord om tävlingen, bland många, kom från flerfaldige svenske mästaren Thomas Karlsson och hans ”skyttefamilj”. – Toppen att det finns både sandlåda och gungor på skyttecentret så även ungarna kan ha roligt!

Thomas och Annas två söner har var sin ”Neuhausen” (i trä), dock med originalkolv, som de ”väger in” på varje tävling där de är med sina föräldrar och visar sedan stolta upp sina kontrollmärken för dom som vill se! Det samstämmiga omdömet på Silverträffen var: – Till Sala åker vi gärna fler gånger!Skyttecentret i Silverstaden Sala


-
Välkomna!   Sa killarna i anmälan.


NP redaktören Ulf Hanssons och skribenten Basti Naumans vapen kollas.


"Nu gäller det!"        EEELD!


Markering på station 2.


Skrivningen kollas av Örebros Svante Carlsson.


Gungan började gunga på FÄRDIGA!


Rullbom med A & B-mål.


På 300-meters banan - station med A, B, C, D, E och F-mål.
6 olika målgrupper på olika avstånd.


Vid resultattavlan - en leende Lars Hagman, Hedemora, som var bäst i vgrp B.


Roger Svärd, Eskilstuna, bäst i vgrp C.


- Silverträffen är trevlig & barnvänlig! Här finns sandlåda & gunga för ungarna!
Sa flerfaldige svenske mästaren i A, B och R, Thomas Karlsson och makan Anna.
- Till Sala åker vi gärna fler gånger!