Mikael Eriksson

Uppsalas kretsmästare i fält A 2010
 
Publicerat 2010-09-06 (av Peter Siegel)

 

Micke Eriksson, Bålsta Ss, hade ”en borta”, men det räckte att bli kretsmästare i fält A i Uppsala 2010. Det var nämligen ingen som lyckades skjuta fullt, de två närmaste hade 46, respektive 44 träff. Mästerskapsbanan såg inte så svår ut, men krävde ändå full koncentration. I kretsskjutningen i B var det inte heller någon som sköt fullt, däremot lyckades två skyttar i C3 och tre i R3.

 

Station 1 hade en gunga med en större och en mindre figur, Stå 45, max 4 på 14 sekunder. Det gällde att ”hänga med i svängarna” för att inte skjuta bort sig direkt i början! Sedan kom stationer med uppdykande figurer, vridmål, fallande, fasta och uppdykande och försvinnande igen. Ganska bra varierat alltså. På sista station fanns en svart B 100 på ca 75 meter, lite grand i motljus och ibland blåste det lite sidovind. Poängräkning fanns på två stationer – allt som allt en bra och trevlig bana!

 

Uppsalas fältskjutningar är populära och det kommer en hel del Stockholmare och andra skyttar från kretsarna runt omkring universitetsstaden till både Ekebyboda och Faxan. Bästa skytt i vapengrupp B var Andreas Englund från Sala Pk. De två som sköt fullt i C var Jan Korkeamäki från Älvkarleby och Roger Björkman från Råsbo Psk. I revolver var det tre skyttar som lyckades, nämligen Roger Björkman, Robert Råsbo och Salem Pk:s Thomas Karlsson. Alla tre är svenska mästare i pistol, Thomas Karlsson i hela tre vapengrupper – A, B och R – det är ”bara” en titel i C som fattas.

 

Juniorer var det tyvärr ont om, ingen alls från Uppsala, bara Mattias Hellman från Lövsta Skf ställde upp i vgrp JC. Vinnare i veteran yngre blev Peter Åberg, Lunda Skf, och i veteran äldre Peter Siegel, Katarina Psf. Uppsalas damer, som Linda Svensson och Ann-Britt Eriksson, är tuffa och brukar ställa upp i klassen C3 på vanliga nationella eller kretstävlingar! Bara på olika mästerskap vill de erövra medaljer i damklassen.

 

Nästa helg, söndagen den 6 september 2010, arrangeras Stockholms kretsmästerskap i revolver på Lövsta, samt kretsskjutning i alla andra vapengrupper och vi välkomnar Uppsalas skyttar hos oss. Det är mycket bra och roligt att Stockholms och Uppsalas skyttar kan ha ett sådant stort utbyte med varandra!

Hjärtligt välkomna alltså och lycka till!

 


Björn Eriksson hälsade skyttarna välkomna till
kretsmästerskapet fält A i Uppsala.


- Några skyttar "kom i gungning" redan på första stationen!"


Robert Råsbo, en av favoriterna, kollade uppmärksamt skrivningen.
Det gick inte så bra för Robert i A, men han blev 2:a i R3 och 4:a i C3.

 
En annan av favoriterna, kretsordf. Roger Björkman,
vann inte A den här gången,
men var glad ändå!
Det blev seger i revolver istället och en 2:a plats i C3.
 

Ann-Britt Dristig-Eriksson och dotter Veronica hade lika roligt!


Sista station:
långhåll ca 75 meter, Stå 45, motljus och sidovind, 15 sekunder.


- Tack, gude gud, för denna seger!
Tänkte Mikael Eriksson,
Uppsalakretsens nya mästare i fält A.
 

Hans Engberg, F16, fick silver i lag.


Funktionärerna på bilden gratulerade den nye och glada kretsmästaren.