Ärtsoppa & Punsch,

med mera …
 
Publicerat 2011-04-21 (av Peter Siegel)

 

Ärtsoppsmatchen, den första av klubbmatcherna, som i år går för 47:e året i rad mellan Nynäshamns APK och Katarina Psf ägde rum den 2 april 2011 på skjutbanan i Nynäshamn. Vintern var lång och mycket snö låg kvar på banan. Det var dock inget hinder för klubbarnas entusiastiska skyttar att återigen mötas till den traditionella matchen som av avslutas med ärtsoppa & varm punsch.

 

Två åtta-mannalag sköt om det bästa sammanlagda resultatet, segern och äran. Kanske är det hemmabanan som ger en liten fördel för även detta år vann Nynäshamn hemma. Katarina brukar dock oftast ta revansch på Hacksjöbanan och vinna där.

 

Årets Ärtsoppsmatch vanns av NAPK med 2553 poäng mot Katarinas 2443. Bästa skytt var ju som väntat Nynäshamns Lars-Erik ”Myran” Myrberg som sköt 336 poäng. Bästa dam var Katarinas Paula Janver med 330 poäng.

 

GRATTIS och fyrfaldigt HURRA till Nynäshamn! Katarinas skyttar är dock redan laddade för en gruvlig revansch på returmatchen, Surströmmingsmatchen på Hacksjöbanan i augusti!

 

Snart blir det 50-års jubileum för dessa klubbmatcher och man undrar: Är det skyttet, soppan eller punschen som lockar mest? Svaret är väl den roliga kombinationen av en spännande lagtävling, den goda lunchen och den trevliga samvaron klubbarna emellan efteråt!

 


Benny Bostedt & Anders Eriksson sätter upp tavlorna ...


... på NAPK:s skjutbana i Nynäshamn.


Skjutledaren Benny Bostedt sätter på sig hörselskydden ...


... och tävlingen kan börja!


Oj, oj oj, vilken serie!


Rickard Björkviken avslutade med en snygg 50-poängare!


Bästa skytten - "otippade" Lars-Erik Myrberg får Romerska Bågar.


Paula Janver, bästa dam, får nog dela chokladasken
med sin käre Sune!