Varför går DM i rusningstid?

 

Kommentar till ”Sportskytte förtjänar ett bättre öde”

 

Publicerat 2011-06-22 (av Anders Turebrand)

 

Varför har DM i sportskyttets grenar hamnat på vardagskvällar (företrädesvis tisdagar men även ibland onsdag)?

  

Vad jag vet kommer det sig av att man ville undvika krockar med någon av alla de tävlingar som går på helgerna i stockholmsområdet och att man därigenom skulle locka fler deltagare. Idag tror jag tyvärr att det faktum att tävlingarna går på just vardagskvällar gör att många avstår ifrån att åka på grund av köer, både hem från jobbet och sedan till banan mitt i rusningstid.

  

I år samlade:

- DM Grovpistol 6 deltagare (det måste nog vara något slags rekord…)

- DM Sportpistol som sägs i artikeln 28 deltagare

- DM Fripistol 9 deltagare

  

Min förhoppning är att man i framtiden kan lägga DM på en helg istället och att lokalförbunden kan komma överens så denna helg inte krockar med någon mästerskapstävling åtminstone…

Att undvika krockar helt och hållet är nog en utopi.

 

Anders Turebrand

(som i år hoppas hinna vara med på DM i snabbpistol)

--------------------------------------------------------
  
 

Sportskytte förtjänar ett bättre öde!
 
Publicerat 2011-06-11 (av Peter Siegel)

 

Stockholmspolisens Skytteförening arrangerade distriktsmästerskapet i Sportpistol på Grimsta den 7 juni 2011. Tävlingen samlade dock tyvärr bara 28 deltagare totalt! Detta visade klart och tydligt igen att Sportskytte är på tillbakagång! Med tanke på att det finns några tusen pistolskyttar i Stockholm borde Skyttesportförbundet verkligen försöka att stimulera och entusiasmera skyttarna mer. Det måste ske någonting för att få folk att engagera sig mer i sportskyttets många roliga grenar.

 

Det behövs en ”morot” för att locka ut pistolskyttarna på sportskyttetävlingar. Kanske vore det en bra ide att införa standardmedaljer som i det nationella skyttet. Några ”sportskyttepoäng” för den övre tredjedelen i resultatlistan, så kallade flit- och prestationspoäng. Poäng som man sedan kan lägga ihop till ett ”Sportskytteguld” i stigande valörer som 50, 100, 150, osv. Helt klart är i alla fall att det behövs nya idéer, samt någon sporre för att göra sportskyttetävlingar lite mer lockande!

 

På årets distriktsmästerskap i sportpistol utmärkte sig Arne Betzén från Stockholmspolisen genom att skjuta hela 293 poäng i precisionen. Lite sämre gick det sedan i snabbmomentet, men 281 poäng till där gav totalt 574 poäng som räckte till en guldmedalj i Herrar. Favoriten Lennart Rehnström sköt 284 + 287, totalt 571 poäng som räckte till silver. Sedan var det ett större hopp (15 poäng) till trean Hellström Ronnie som hade 556 poäng och som fick brons.

 

Liselott Såmark, Sthlmspolisen, blev distriktsmästarinna med 567 poäng (286 + 281). Silvret gick till Maria Prandl-Norrgård, Salems Pk, 558 p och bronset delades ut till Anne-Mari Virtanen som sköt 551 poäng.

 

Kjell Brink, Katarina Psf, blev DM-mästare i H 50 och Gunnar Berggren, Pk SVEA Ing 1, fick guld i H 65.

 

Stockholmspolisens lag 2 med Lennart Rehnström, Patrik Johansson och Arne Betzén blev distriktsmästare i lag och Katarina Psf:s lag med Paula Janver & Peter Siegel vann veteranklassen.

 

Ett STORT GRATTIS till samtliga medaljörer!

 


Stockholmspolisen arrangerade DM i Sportpistol på Grimsta.


Willy Palm kollade alla pistoler.


Storfavoriten Lennart Rehnström fick "bara silver" i år.


Ulrika Hammarström lyfter pistolen i snabbmomentet.


Tävlingsledaren Patrik Johansson kramar vinnaren i damklassen.


Liselott Såmark & Arne Betzén
blev årets distriktsmästare i Dam- och Herrklassen.

 
Kjell Brink - distriktsmästare i H 50


Gunnar Berggren - distriktsmästare i H 65