Trippel vinst för

Joackim
 
Publicerad 2011-09-20 (av Peter Siegel)

 

Joackim Norberg heter den duktiga skytten som lyckades segra i alla tre vapengrupperna på den av Stockholmspolisen årligen i september arrangerade GRIMSTATRÄFFEN. Joackim vann vapengrupp C 3 med 290 poäng, vgrp B med 287 och vgrp A med 286 poäng. Han sköt bland annat två 50-poängare i A och avslutade även vgrp C med 50!

 

Förvånansvärt är att Joackim Norberg kan skjuta så bra, med tanke på att han skadade sin vänstra arm svårt i en cykelolycka för något år sedan och därför bara kan använda högra armen för att fylla på magasinet, ladda, samt få ett bra grepp om kolven. Han ska ha en stor eloge att han trots detta handicap kan hålla en sådan hög och jämn standard i sitt tävlande! Att Joackim under dessa förutsättningar kunde vinna alla tre vapengrupper på Grimsta är helt otroligt och visar vilken kämpe han är!

 

En skytt till som oftast skjuter på topp är Lennart Rehnström som sköt 290 poäng i klassen veteran yngre. Lennart är också regerande ÖSM mästare i precision och fält v/y, dessutom vann han både precision och fält i vet/yngre på senaste SM i Göteborg. För de flesta av veteranerna går resultaten ju lite ”upp och ner”, men icke för Lennart som denna gång på Grimsta sköt 46, 50, 50, 48, 47 och 49 poäng! Även han håller en mycket hög standard och är alltid en av storfavoriterna på tävlingar och det inte bara i den yngre veteranklassen.

 

Skyttar som låg hack i häl Joackim Norberg i vgrp C 3 var Patrik Skottke och Göran Svahn, båda sköt 289 poäng. Patrik gick före Göran och vann silver med tredje bästa sista serie. I B låg Sidney Holm på samma 287 poäng, men hade bara 48 mot Joackims 49 i sista serie. Trea, med 284 poäng, kom Arne Betzén. I vgrp A var det tvärtom, där kom Arne Betzén tvåa och Sidney Holm trea.

 

Bästa dam blev Maud Rylander, bästa äldre veteran Peter Siegel och bästa yngre veteran som berättad Lennart Rehnström. Lite synd var det om Jennifer Fransson som var helt ensam i juniorklassen och därmed inte hade någon att tävla med.

 

De tre bästa i varje vapengrupp fick Stockholmspolisens medaljer, samt de tre bästa totalt av båda veteranklasserna, samt i damklasserna. Prispengar i form vinstcheckar av firman SAFE4U kommer att skickas till de lyckliga vinnarna.

 

LYCKTRÄFFEN

på Grimsta lördagen den 24 september nästa!

Är du inte föranmäld – åk dit och anmäl dig på plats!

Ett lyckonummer utlottas – du kan vinna även om du ligger sist!

 


En rolig och spännande dag på GRIMSTA SKJUTBANOR!


Christer Engström & Magnus Sandqvist kollade vapnen.


Patrik Johansson - skjutledare på Grimstaträffen 2011.


Klass 2 skytten André Starell öppnade starkt med 50 poäng!


Så där ja!


VEM VANN VAD?
Svenska mästarinnan Anneli Johansson skrev resultaten på tavlan.


Tre gånger STORT GRATTIS!
Joackim Norberg - bäst i alla tre vapengrupper!


Lennart Rehnström - stadig och jämn - trots miniskoperation.


"Morfar" Sten-Erik Kassmo delade ut medaljerna.


Några av medaljörerna på GRIMSTATRÄFFEN 2011.