HACKSJÖNS SKJUTBANA

Restaurering & utbyggnad

förenar skyttarna!
 
Publicerat 2011-05-28 (av Peter Siegel)

 

Sällan har pistol- och gevärskyttar kunnat arbeta tillsammans så bra som vid utbyggnaden av Hacksjöns Skjutbana som inleddes förra året och nu avslutas med gemensamt arbete av de berörda föreningarna. Gevärskyttarna, som i nuläget inte behöver så mycket plats längre, överlät Hacksjöbanans B-hall till pistolskyttarna som var i skriande behov av nya och större banor.

 

Ett stundande SM och VM i PPC kräver också en ordentlig ansiktslyftning. Vanliga pistolskyttar hade kanske önskat sig många fler platser för precision med tanke på att kunna anordna större tävlingar och mästerskap, men man kan tydligen inte få allt!

 

Tidigare rykten att Hacksjöbanan skulle läggas ner visade sig, som tur var, inte vara sanna. Botkyrka Kommun, som äger anläggningen, bestämde sig att tillstyrka en restaurering och ombyggnad. Skjutbanedöden i Stockholm hade slagit till flera gånger förr, bl.a. försvann Kaknäsbanan och skjutfältet på Järva, men banan vid Hacksjön blev denna gång förskonad. Framtiden får utvisa hur länge. Av de hittills investerade ca 8 millioner kronor kan man dock kanske dra slutsatsen att banan får finnas åtminstone 10 – 20 år till. Garantier finns dock inga.

 

Conny Kristensson som kämpat för överlevnaden och utbyggnaden av banan ska ha en stor eloge för sitt arbete. Conny har tagit ut semesterdagar för att kunna leda arbetet och att hålla i organisationen och samarbetet mellan klubbarna. Det hela bygger nu på frivilligt arbete för att hålla kostnaderna nere och samtidigt få så bra banor som möjligt för alla berörda pistol- och gevärsklubbar. Glädjande är att så många av skyttarna ställer upp för att rädda och bevara ”sin bana” för så lång tid framöver som möjligt!

 

Pistol- och gevärskyttar bygger och restaurerar gemensamt."Gamla pistolbanan" blir kvar.
 


Conny Kristensson leder ombyggnadsarbetet.
 


B-hallen och området ända ner till vallen byggs ut för pistolskytte.
 


Dörrarna i B-hallen fixas till av händiga gevärskyttar.
 


Noggrannhet erfordras!
 


Inga problem dock för dessa "frivilliga hantverkare"
från många olika gevärsföreningar.
 

 
Borta vid vallen jämnas marken till ...
 

... sanden sprids jämt över nya banan ...
 

... krattas ut ...
 

... och plattas till!
 

Under tiden förberedde Katarina Pistolskytteföreningens
Paula & Sune Janver lunch för 40 personer.
 
 
Efter grillkorv & dricka och kaffe & kakor fick alla nya krafter.
 

Conny Kristensson var nöjd med första arbetsdagen ...
 

... men mycket mer arbete återstår!