”SKJUT INTE PÅ JULTOMTEN!”
 
Publicerat 2011-12-12 (av Peter Siegel)

 

Rosersberg Pk bjöd in ”kringliggande” klubbar till sin årliga JULGRISJAKT. En fältskjutning som absolut inte var lagt enligt skjuthandboken (SHB) och som överhuvudtaget inte liknade någon annan skjutning i fält alls! På Julgrisjakten kan man nämligen få 10 minuspoäng om man råkar träffar jultomten. Ännu värre är om man bommar tavlan helt, för det ger 20 poäng minus - per bom! En kvinnlig deltagare, inga namn nämnda, sköt på fel tavla vilket resulterade i hela 120 poäng MINUS! Hon var dock inte ensam om det, även en rutinerad manlig fältskytt som sköt alla skott över figuren på station 4 råkade ut för en sådan bottennotering.

 

På första station fanns 6 julgranar med snöbollar i mitten som gav 10 poäng, men sköt man på jultomtarna där emellan så rasade poängen lavinartad. På station 2 fanns 6 halva C30 tavlor, bommade man på fel sida där var det stor risk att skadeskjuta en tomte igen. På trean var det små grisar och äpplen, naturligtvis blandade med jultomtar.

 

Värst var egentligen station 4 med ”De osynliga tomtarna” för den stationen skulle till och med skjutas med ”dåligaste hand”! Där var det många som sumpade sina chanser till priser som julskinkor, flaskor med glögg och pepparkakor. Station 5 med en stor och två små julgrisar var inte den lättaste heller, ville man ha 60 poäng där var man tvungen att skjuta 2x3 skott på de mindre grisarna med ”farliga jultomtar” alldeles intill.

 

Sköt man fel och träffade tomtarna och således hamnade längre ner i resultatlistan fanns det dock ändå en chans att gå hem det ett pris. Varje start gav nämligen en lott som man kunde vinna på.

Det var generöst i serveringen också som körde som vanligt med ”ALL INCLUDED”! Så även om man fick ”avdrag till tusen” ibland, var alla skyttar glada ändå. Gladast var förstås vinnarna i klasserna FIN och GROV.

 

Hemmasonen Jim Forsberg vann finkaliberklassen med hela 296 poäng av 300! Jim hade alltså fullt och bara fyra poäng borta i särskiljning. Otroligt bra skjutet! Tvåa kom Torbjörn Hamrén, Lövsta, med 287 p och trea blev Christian Westerberg, Uppl. Väsby, med 258 poäng.

 

Thomas Beck, Salem, regerande svenske Mästaren i R, vann grovkaliberklassen med sin SIG SAUER X6 med 257 poäng, följd av Per Larsén, Södertälje Pk, med 230 p och Lars Adsjö, numera Rosersberg Pk, med 221 poäng.

 

KUL innan JUL! Det var mottot för Rosersberg Pk som samtidigt vill önska alla skyttar en GOD JUL och ETT GOTT NYTT SKYTTEÅR!

 


Glad patrull vid första station.

 
station 1                                             station 2

 
station 3                                               station 4


"KABOMMM" i GROVKALIBERKLASSEN


Staffan Lönnström (hö) "lyckades" skjuta hela 120 minuspoäng på station 4!

 
Jultomten drog sin 45:a och "jagade" julgrisarna på sista stationen.


Duktiga junioren Jennifer Fransson lämnar pärmen till pappa Göran.


Generöst med "ALL INCLUDED" i serveringen!


VINNARE i FINKALIBER
Christian Westerberg, Torbjörn Hamrén, Jim Forsberg
(Christian saknas i bild, men fick pepparkakor ändå)


VINNARE i GROVKALIBER
Per Larsén, Thomas Beck med dotter, Lars Adsjö.