Tomas Hämäläinen -

på topp i över två decennier!
 
Publicerat 2011-04-11 (av Peter Siegel)

 

Tomas Hämäläinen vann årets kretsmästerskap i fält B i Södertälje! Tomas är en av Sveriges absoluta toppskyttar, flerfaldig svensk mästare, mångfaldig östsvensk mästare och kretsmästare. Självklart är han också landslagsskytt och försvarar de svenska färgerna på bästa sätt mot både Norge och Danmark! Tomas fyller fyrtiofem år i år och har tillhört den svenska pistolskytteeliten i över två decennier. Sitt anlag för pistolskytte visade han redan som ung och han har hållit sig på topp sedan dess! Inga tecken på ”avmattning” här inte! Tomas är lika sugen på mästertitlar som alltid!

 

Stark blåst på en tuff bana försvårade dock B-mästerskapet på Almnäs betydligt och ingen lyckades skjuta fullt i denna poängfältskjutning. Tomas klarade sig bra på sju stationer, men ”blåste bort på långhållet”! Han tappade visserligen 2 poäng där, men slutade totalt på 70 av maximala 72 poäng. Jan Arnström ledde en viss tid på morgonen med 69 poäng, men fick till slut se sig besegrad av Tomas Hämäläinen. Tre skyttar som hade nått 67 poäng sköt sedan isär om bronset, Jim Forsberg, Åke Nordin och Lennart Rehnström. Åke ”åkte ut” efter två omgångar, Jim efter tre och Lennart gick därmed segrande ur striden om bronset.

 

En annan mästerskytt som måste nämnas särskilt var Jens O´Konor som lyckades skjuta fullt i den svåraste vapengruppen, nämligen vgrp A. Jens var den ende i hela fältet och i alla vapengrupper som träffade de 24 figurerna med alla 48 skotten. Ingen annan klarade detta konststycke under de rådande förhållandena, varken i vgrp C, B eller R. Jens O´Konor, som satsar mycket på PPC 1500, har bland annat på grund av det fått ordentligt med träning att placera snabba och välriktade skott på olika avstånd. Lite tur med vinden måste han ha haft, men det är ju det som utmärker en elitskytt – tur och skicklighet!

 

Kretsmästare i lag i vgrp B blev Atlas Copco Pk med Tomas Hämäläinen, Jens O´Konor och Curt Johansson. Silver gick till Salems lag 1 bestående av Thomas Karlsson, Jonas Hübner och Jan-Åke Lindström och bronset gick till Upplands Väsbys lag med Jan Arnström, Åke Nordin och Jukka Kinnunen.

 

Ett stort grattis till samtliga medaljörer!

 

Nästa mästerskapstävling i Stockholm är kretsmästerskapet i fält C i samband med populära Össebyträffen den 8 maj 2011.

 


Arrangör - Pk SVEA i Södertälje


Vapenkontrollen klockan 08:00.


Gunnar Johnsson med sina "välkända militära röstresurser"
behövde egentligen ingen mikrofon!


Jan Eng registrerade som vanligt alla resultat.


Vid resultattavlan: - Vem vann kretsmästerskapet i år?


Jan Arnström ledde länge på morgonen, men ...


... sedan kom Tomas Hämäläinen och sköt bäst av alla!


Tre skyttar i kampen om bronsmedaljen.


Tuff särskjutning!     Små mål på korta tider!


kretsmästare i fält B - Tomas Hämäläinen
silver - Jan Arnström                               brons - Lennert Rehnström