Thomas Becks nya

GRAND SLAM
 
Publicerat 2011-09-12 (av Peter Siegel)

 

Det är 10 år sedan Thomas Beck, Salems Pk, vann SM, ÖSM och Kretsmästerskapet i revolver samma år. Nu, på årsdagen av 9/11 som också hände för 10 år sedan, lyckades han igen att vinna samtliga revolvermästerskap under samma kalenderår. För NY och hela USA var det en stor katastrof att bli attackerad av Al-Quaida, för Thomas var det dock en stor framgång att kunna upprepa bravaden i år som är minst lika glädjande för honom nu som då!

 

Thomas Beck och klubbkompisen Thomas Karlsson var de enda som lyckades att skjuta fullt på årets Stockholms revolvermästerskap och som fick göra upp i en spännande särskjutning på station 8. De första två omgångarna sköt båda fullt, en gång med stöd och andra gången utan. Fortfarande lika! Sedan flyttades skyttelinjen tillbaka på C-avstånd till en skjutning utan stödhand. Då bommade Thomas Karlsson sista skottet på ett liggande, gult S-mål och fick nöja sig med ”bara silver”. Det finns dock knappt någon annan som unnade Thomas Beck segern som hans gode vän och klubbkamrat Thomas Karlsson.

 

Thomas Karlsson hade själv också varit svensk mästare i R två gånger, samt ÖSM-mästare och kretsmästare flera gånger, men tyvärr aldrig samma år. Som bäst vann han SM och ÖSM under ett år. Trea i kretsmästerskapet 2011 blev Niclas Blomgren som numera bor i Linköping, men som ändå är sin klubb, Lövsta Skf, trogen och som reste hit för att både jobba på station och vara med på ”hemmabanetävlingen i revolver”. Tyvärr bommade Niclas ett skott på första station, men hans 47/26 räckte i alla fall till en bronsmedalj.

 

Kretsmästare i lag blev Lövsta Skf lag 1 med Niklas Blomgren, Pelle Carlsson och Håkan Björn. Silver till Salem Pk:s lag ”Thomas”, med Thomas Beck, Thomas Erlandsson och Thomas Herkevall och bronsmedaljörer blev Salems PK lag 2 med Anders Gawell, Maria Prandl-Norrgård och Martin Cardell. Sammanlagt var åtta lag anmälda.

 

I kretsskjutningen i vgrp B var Katarina Psf:s ordförande Kenneth Garp bäst med 45/25. I vgrp C var det bara en skytt som sköt fullt, nämligen Rosersbergs Jim Forsberg. Bästa dam var Maria Prandl-Norrgård med 47/25 och bästa junior Mattias Hellman med 44/25. Veteran yngre vanns av Salems Jan-Åke Lindström och i veteran äldre segrade Peter Siegel, Katarina Psf, med 45/26. Vapengrupp A utgick i år på grund av grannars klagomål på ljudnivå, samt tidsbrist, man får nämligen bara skjuta till klockan 15:00 på söndagar på Lövsta.

 

Leve mästerskytten Thomas Beck och samtliga medaljörer och pristagare!

 

Nästa fältskjutning är Eggebyträffen i Upplands Väsby den 25 september 2011.

 

 
NP:s chefredaktör Ulf Hansson ropar upp ...

 


... och visar vägen till station 1.

 


En bra, men inte allt för lätt bana kännetecknar Lövstas tävling.

 


Mästerskapet gällde Revolver, men ...

 


... man tävlade även i C och B.     I år dock ej i vgrp A.

 


Sista stationen - sista chansen!

 


Lövstas egen pressfotograf Lars Hellman "sköt" bara med kameran i år.

 


GULD - Thomas Beck
brons - Niklas Blomgren                                    silver - Thomas Karlsson

 


kretsmästare i lag - Lövsta Skf
silver - Salems Pk                                                brons - Salems Pk