“Allroundskytten” Pelle Carlsson

ny Kretsmästare i precision B
 
Publicerat 2011-09-11 (av Peter Siegel)

 

Pelle Carlsson från Lövsta är bland de främsta i fält- och sportskytte, senast vann han SM i Snabbpistol och DM i Standardpistol. Precision har han inte tävlat i på tio år, berättar han, ändå blev han årets Kretsmästare i precision B! Pelle är tydligen en allround skytt som klarar sig bra i de flesta grenarna inom pistolskytte och som också har nerverna under kontroll i en tuff finalskjutning. Med 334 poäng i grundomgången och en 50-poängare som sista serie stod han på första plats i finalen och lyckades hålla undan för skyttarna bakom honom som kämpade hårt för att gå om varandra och helst också honom själv. Pelles ledning på hela sju poäng krympte slutligen till tre poäng, men 473 poäng totalt räckte till seger i denna gastkramande match.

 

Joackim Norberg sköt upp sig från en fjärde placering till silverplats och Arne Betzén från en sjätte plats till bronsplats. Det visade sig igen att allt kan hända i en final och skyttar som sköt en bra grundomgång ändå kan hamna långt ner i ”finallistan” till slut. En skytt som stod på andra plats inför finalen åkte t.ex. ner på nionde plats.

 

Kretsmästare i lag blev Atlas Copco Pk med Joackim Norberg, Arturo Miranda och Emil Jankowic, silver gick till Lövsta Skf med Pelle Carlsson, Patrik Skottke och Torbjörn Hamrén. På bronsplats hamnade Katarina Psf men Kjell Brink, Peter Siegel och Susanne Larsson.

 

Bäst på sju serier i kretsskjutningen i vapengrupp C med 337 poäng var Mattias Bergman från Västberga. Han var också den enda som lyckades skjuta 50 i finkaliberklassen. Vapengrupp A vanns av Mattias Hällgren, Pk Svea, med 324 poäng.

 

Dagen efter denna tävling, den 11 september 2011, är det kretsmästerskap i revolver på Pelle Carlssons hemmabana Lövsta. Ingen skulle bli förvånad om Pelle skulle skjuta till sig en medalj där också!

GRATTIS och LYCKA TILL!

 


Strålande väder i Södertälje på årets kretsmästerskap i vgrp B.


Skyttarna förbereder sig inför starten ...


Arturo Miranda lyckades undvika innertian!


50-poängaren som hjälpte Pelle Carlsson att bli kretsmästare i vgrp B.

   
Bronsmedaljören Arne Betzén
tog inför finalen en nervlugnande promenad i skogen och
plockade gula kantareller - de röda svamparna lät han dock bli!

 
markering av finalskotten


10 skyttar i B-finalen


Kretsmästerskapets individuella och lagmedaljer.
En kretsmästernål hade Pelle Carlsson dock fått tidigare redan!
 
 
"Guldgossen" Pelle Carlsson dekoreras av
Södertäljes Kerstin Andersson & Gunilla Karlsson.
 

GULD - Pelle Carlsson
silver - Joackim Norberg                                        brons - Arne Betzén
 

GULD i lag - Atlas Copco Pk
silver - Lövsta                                                         brons - Katarina Psf
 

Mattias Bergman vann kretsskjutningen i vgrp C med 337 poäng.