ÄRTSOPPA & VARM PUNSCH

för 48:e gången!
 
Publicerat 2012-04-01 (av Peter Siegel)

 

I snart 50 år har Nynäshamn Apk:s och Katarina Psf:s 10-mannalag möts för klubbmatcher med  trevlig samvaro efteråt. På våren skjuter man en match i Nynäshamn där man avslutar med en god lunch bestående av ärtsoppa & varm punsch, returmatchen går sedan i augusti på Katarinas bana på Hacksjön där det bjuds på ”härlig” surströmming med tillbehör. De som inte betraktar surströmming som människoföda får sill och strömmingsroulader.

 

I år sköt man denna traditionella klubbmatch för 48:e gången och snart har man hållit på i ett halvt århundrade! Ingen dålig tradition så att säga! Lite kyligt var det den 31 mars 2012, till skillnad mot ett tidigare år där man kunde ha långbord ute i det fria. Stämningen var dock den bästa ändå, trots några snöflingor ibland!

 

Segrare 2012 blev Nynäshamn Apk med siffrorna 2211 mot 2166 poäng, men Katarinas skyttar har lovat blodig revansch på Surströmmingsmatchen i augusti. Det brukar oftast vara på det viset att man vinner på hemmabana, men inget är säkert eller omöjligt inom pistolskytte och allt kan hända! Kretsnytt återkommer i ämnet i augusti.

 


Gamla skyttekamrater!
Benny Bostedt, NAPK och Sune Janver, KPSF.


Kenneth Garp - sköt nästan en 50-poängare!


Otur, Nynäshamns tolk går "aldrig" in!


För 48:e året i rad!
Lika gott och trevligt varje gång,
ärtsoppa & varm punsch efter tävlingen!


Bästa herre, Lars-Erik Myrberg, Nynäshamn APK,
fick ett påskägg för sina 333 poäng!

 
Godis även för bästa dam, Paula Janver, Katarina Psf.