DUELLSERIEN 2012
 
Publicerat 2012-01-09 (av Peter Siegel)

 

Lidingö Sportskytteklubb drar i år det stora lasset med att arrangera samtliga sex omgångar av Stockholms Duellskytteserie. Farstahallen är nämligen stängd för ombyggnad och blir klar först till hösten 2012.  Lidingös Ssk:s skjuthall i Danicahallen, (tidigare Högsätrahallen) är dock nästan färdigt renoverad nu. Nymålat, ljust och fräscht, med nya golv och ljudisolerande, nya glasrutor mellan hallen och ”åskådarrummet” betyder skjutning under väsentligt bättre förhållanden än tidigare! Speciellt äldre skyttar, som är i stort behov av bra ljus, är nöjda nu! Under sommaren skall även ventilationen förbättras och då man har fått en ”helt ny” och bra skjuthall!

 

Skjutledarna Ulf Persson och Jan Ekenstedt hälsade skyttarna välkomna och berättade glada och stolta om alla förbättringar som gjordes som uppskattades förstås av alla skyttar. Det var faktiskt en klar skillnad nu mot tidigare!

 

Som varje år är skyttarna ”lite ringrostiga” i första omgången, högsta resultatet, 288 poäng, sköts av Johan Backe, ACPK, näst bäst var klubbkompisen Ronnie Hellström med 287 poäng i både HA och Ö.

Pelle Carlsson, Lövsta, sköt 286 p och Joackim Norberg 285. Även Jim Forsberg sköt jämt och bra, 284 poäng i både HA och Ö. Lite glest var det dock med damer, bara Lena Mickelsson och Kickie Svedberg från Rosersberg ställde upp i denna första omgång.

 

Jag antar och hoppas att de nya, förbättrade förhållandena på Lidingö nu lockar ännu fler skyttar, damer som herrar och helst också juniorer! För duellskytte är roligt OCH mycket bra träning inför den kommande fältskyttesäsongen.

 


Serie ett - LADDA!


Nymålat, ljust och fräscht i Lidingös skjuthall!


Skjutledare Ulf Persson räknade poäng


"Tyvärr!  - UTE!"
Sa Ulf Persson till Geir Lindblad, LME, som dock inte tog det så hårt!

 
Jan Ekenstedt noterade poängen
 

Peter Siegel & Jim Forsberg lyckades skjuta 50 i sista serien!
 
    
50-poängare med 4, respektive 3 innertior!
 

Alla resultat knappades in snabbt och resultatlistan skickades ut
samma kväll!