ALLA GLADA på

KATARINATRÄFFEN 2012

 
Publicerat 2012-10-19 (av Peter Siegel)

 

Glada miner syntes inte bara på figurerna på station 2, även skyttarna var nöjda med arrangemanget på årets Katarinaträffen, trots att det föll lite regn ibland! Katarina Psf hade ju haft tur med vädret alla tidigare gångerna, så någon gång kan det ju också bli lite kyligare och regnigare i oktober månad.

C:a 350 starter var föranmälda, 315 blev det i år till slut - mot 337 i förra årets fina väder. Några hade väl fått ”influensa” redan så här års (som en av banläggarna) eller så ville de inte trotsa årets lite tråkigare väder. Ville man värma sig i serveringen mellan de olika vapengrupperna så var den goda och heta grönsakssoppan med korvbitar i helt perfekt.

Banläggarna Kenneth Garp och Claes Simmerud fick genomgående bra kritik för sina åtta väl avvägda stationer som innehöll både långhåll med poängräkning som snabbskytte på 2 trianglar på 4 sekunder på sista station. Att lägga en ”lagom svår bana” är ett av kännetecken för Katarinaträffen. Meningen är att skyttarna ska åka hem nöjda och inte ”deprimerade”. Ett tufft SM har man ju redan skjutit i Skillingaryd i juli.

Fem skyttar av totalt 94 i vapengrupp A lyckades att skjuta fullt. Bästa var Lars Hagman, Hedemora, som sköt högsta särskiljningspoäng, 66 p, följd av Thomas Herkevall 64, Thomas Beck 60, Mikael Eriksson 59 och Leif Åkesson 44 poäng.

Anders Hornvall reste till Hacksjön ända från Överum och var den ende som sköt fullt i vgrp B av totalt 25 deltagare.

I vapengrupp C 3 sköt hela 10 skyttar fullt! Robert Tennisberg från Rosersberg vann med 64 poäng i särskiljning, före Einar Carlsson, Grödinge, med 62 och Pelle Carlsson från Lövsta med 58 poäng. Det var som vanligt ”tufft i toppen” av finkaliberklassen!

Bästa dam blev f.d. svenska mästarinnan Hanna Eriksson, Lövsta, som segrade med 72 poäng av max 73 i denna nationella poängfältskjutning. Hon hade en ”förarglig” bom på station 4. Sven Holmkvist från Salem sköt ensamt fullt (73 p) bland yngre veteraner och klubbkompisen Åke Bergroth vann bland de äldre veteranerna med bara en borta (72 p) på långhållet.

I R lyckades fem revolverspecialister skjuta fullt. Den ”störste” av dessa, Thomas Beck från Salems Pk, hade skjutit mest centrerad d.v.s. 65 särskiljningspoäng och vann därmed R 3. Därefter kom Roger Björkman med 59, Jim Forsberg 58, Lars Adsjö 52 och Pelle Carlsson med 47 särskiljningspoäng. Thomas Beck hade även blivit kretsmästare i R drygt en månad tidigare och formen hade tydligen hållit i sig!

 
Katarina Psf:s populära Poängfältskjutning -  i år i "växlande väderlek"!


Trots lite regn ibland - bara "leende ansikten" på
KATARINATRÄFFEN 2012

 
UPPROPET: Jim Forsberg visar märket för Susanne Larsson.


Station 1 - "inskjutningen"


Samordnad skjutning på station 2 och 3.


3 figurer på station 3


Patrull på väg till station 4.            Allt målmaterial köptes av GES AB.


Station 4 - framför B-hallen


Station 5 med 5 figurer framför B-hallen.


Station 6 - långhåll med 2 figurer på 300 meters vallen -
poängräkning i "gevärstavlan".


Station 7 > tre visningar > 4 + 3 + 4 sekunder.


"Snabbskytte på sista!"
NP:s redaktör Ulf Hansson (3:a fr vä) "dammade på"!
 

Tufft på sista stationen!  -  6 skott på 2 figurer under 4 sekunder!


Robert Tennisberg bäst i C, försökte lyckan även i A.


Gissa vem som var bäst i Revolver !?!


Glad - trots "lite regn ibland" - Lars Hagman vann vgrp A.


Anders Hornvall var bäst i B
- här omgiven av vackra Carin & Annelie på Överum Pk:s 50-årsfest.
 
SKÅL och VÄLKOMNA TILLBAKA till
KATARINATRÄFFEN 2013!