Världens Bästa Karlsson
 
Publicerat 2012-08-21 (av Peter Siegel)

 

Thomas Karlsson har nu visat igen att han med rätta kallas ”Världens Bästa Karlsson” när han som enda skytt sköt fullt på Kretsmästerskapet i fält A på Salems hemmabana. Han har tidigare blivit kretsmästare i R, B och C, det var alltså bara A som fattades. Likadant är det på SM, han är svensk mästare i A, B och naturligtvis i R. Det är ”bara” ett SM-guld i vapengrupp C som fattas! Ingen skulle bli förvånad om han lyckas med det konststycket på SM 2013 i Norrland!

 

Det första man såg när man anlände i Salem var tre leende och glada tjejer i uteserveringen och en mamma med sin lilla dotter vid utegrillen. Då visste man att man inte skulle behöva åka därifrån vare sig hungrig eller törstig, hur det än gick i mästerskapet. Efter man hade vägt in vapnen väntade man på att bli uppropat. Man såg några stationer från ”punschverandan” och allting verkade avlöpa fint, inga köer eller andra problem! I Salem kan man tydligen sin sak!

 

Arrangören Salems Pk hade dock också hjälp av Pk SVEA och Katarina Psf som bemannade två stationer var. Det var också funktionärer som kunde sitt jobb och som hade arrangerat många fältskjutningar tidigare i ett klubbsamarbete som har fungerat bra under många år.

 

När man sedan kom ut på banan och sköt vgrp A så tyckte man inte att banan var så svår, men många fick snart inse att det ändå var en mästerskapsbana, d.v.s. inte fullt så lätt som det såg ut!

Det var nämligen bara ”Världens Bästa Karlsson” som lyckades skjuta fullt, följd av tre skyttar som hade bommat ett skott var. Dessa tre, Björn Segendorff, Tomas Hämäläinen och Jonas Hübner sköt sedan isär om silver och brons. Björn fick silver, Tomas brons och den annars så duktige Jonas fick denna gång nöja sig med en fjärde placering. Thomas Karlssons fru, Anna, sköt förresten också bra och hamnade på plats 7 av 75 deltagare i vgrp A, men så är hon också regerande svensk mästarinna i Dam C. Duktiga familjen alltså!

 

Lagguldet gick till Salems lag 2 (!), Salems lag 1 fick ”bara” silver och bronsmedaljerna gick till Stockholmspolisen som dock tyvärr inte var kvar vid prisutdelningen.

 

I den andra delen av fältskjutningen – HÖSTSALUTEN – var Joackim Norberg bästa skytten i vgrp C, följd av tre skyttar till som sköt fullt, nämligen Tomas Hämäläinen, Einar Carlsson och Oskar Björn. Särskiljningspoängen var 23, 22, 21 och 13. Thomas Herkevall var bäst i R med 47 träffar.

 

Det är nu bara ett kretsmästerskap i fält kvar i år, nämligen Revolvermästerskapet på Lövsta den 9 september. Glöm inte att anmäla er i tid och LYCKA TILL!

 


Maria Prandl-Norrgård + Åsa Ax + Anna-Karin Torstensson i serveringen och ...


... lilla Viktoria och mamma Teresia vid grillen.


Dan Lundin och Bengt Eriksson kollade vapnen


"EEELD" på station 1


markering på ettan


station 2


station 3


station 4


station 5


Välkomna till station 6 - gevärsbanan


station 7


station 8


Kontinuerlig och bra resultatredovisning!

  
"STOREBROR SER DIG!"                   "Alla bommar filmades!"


Kretsmästare i fält A - Thomas Karlsson
silver - Björn Segendorff                                                  brons - Tomas Hämäläinen


Kretsmästare i lag - Salem lag 2
silver - Salem lag 1                                                        brons - Stockholmspolisen 1
                                                                                                    (ej i bild)