Torbjörn Hamrén

ny kretsmästare i fält B
 
Publicerat 2012-04-23 (av Peter Siegel)

 

Kretsmästerskapet i fält B arrangerades i samband med SVEATRÄFFEN på Almnäs i Södertälje. Favoriterna var med i toppen, men en duktig skytt från Lövsta Skf som inte har varit kretsmästare hittills tog hem segern i en spännande särskjutning. Torbjörn Hamrén heter han som vann detta Stockholmsmästerskap!

 

Stenhård konkurrens! 40 skyttar gjorde upp om titeln och medaljerna, bland dem fanns många tidigare kretsmästare, ÖSM-mästare och svenska mästare. Åke Nordin, Tomas Hämäläinen, Thomas Karlsson, Lennart Rehnström, Pelle Carlsson, Björn Segendorff m.fl. fanns med bland de första 10, men den som tog hem kretsmästartiteln detta år var Torbjörn Hamrén som vann särskjutningen om guldet mot Pelle Carlsson. Gissa om Torbjörn blev glad!

 

Om bronset kämpade Tomas Hämäläinen och Lennart Rehnström. Tomas, som veckan innan blev kretsmästare i fält C, segrade och ”räddade” en medalj även denna gång. Lennart fick nöja sin med en fjärde placering.

 

Kretsmästare i lag blev Lövsta Skf med Torbjörn Hamrén, Pelle Carlsson och Patrik Skottke. Silver gick till Salems Pk med Jonas Hübner, Thomas Karlsson och Jan-Åke Lidström och brons till Stockholmspolisen med Lennart Rehnström, Göran Palm och Ove Andersson.

 

Bäst i vapengrupp A var Martin Selander, Salems Pk. I vgrp C sköt Tomas Hämäläinen och Åke Nordin fullt, Tomas vann på bättre särskiljningspoäng. Lennart Rehnström vann veteran yngre och Kjell Eriksson vet äldre. I vgrp R segrade Jim Forsberg, Rosersberg Pk.

 

Nästa fältskjutning i Stockholm är populära ÖSSEBYTRÄFFEN den 6 maj 2012 som samtidigt också är Svenska Militärmästerskapen. Det kommer återigen bli ett ”fullt startfält”!

 Svenska flaggan hissades vid SVEASTUGEN på
KRETSMÄSTERSKAPET i fält B på Almnäs.

 
Gunnar "med rösten" Johnsson skötte uppropet
och snidade som vanligt älgar!
 

Tävlingen började tidigt på morgonen!
 

station 1
 

markering på station 2
 

omskjutning på station 3
 

station 4
 

station 5
 

station 6
 

station 7 - långhållet
 

station 8
 

Sedan var det dags för läckra kebabspett från SVEAGRILLEN.
 

Belöning - eller tröst !?!
 

Ny kretsmästere blev Torbjörn Hamrén, Lövsta Skf, som ...
 

... fick full utdelning: Individuellt GULD, lagguld och en kretsmästarnål!
 

GULD - Torbjörn Hamrén
silver - Pelle Carlsson                                        brons - Tomas Hämäläinen