Thomas Beck

”oslagbar i revolver”
 
Publicerat 2012-09-18 (av Peter Siegel)

 

Lövsta Skytteförening arrangerade Stockholmskretsens mästerskap i fältskytte med revolver i början på september. Många deltagare från Stockholms alla pistolskytteklubbar hade anmält sig till revolvermästerskapet och njöt av en vacker och solig sensommardag på Lövstabanan.

Ett mästerskap ska givetvis ”sålla agnarna från vetet” och det gäller att ha full koncentration på korn, sikte och avfyra varje skott mjukt och fint för att träffa alla måltavlor. Men, det fanns bara en enda i hela revolverklassen som klarade det i år!

Årets kretsmästare i revolver blev åter igen flerfaldige kretsmästaren, östsvenske och svenske mästaren Thomas Beck från Salems Pistolklubb. Thomas var alltså den ende skytten som lyckades träffa samtliga figurer, alltså 48 träff i 27 figurer. Pelle Carlsson från hemmaklubben Lövsta Skf erövrade silvermedaljen med 47 träffar i 26 figurer och Björn Segendorff, Salems Pk, fick brons för sina 46 träff/26 figurer.

Kretsmästare i lag blev Lövsta lag 1 med Pelle Carlsson, Niklas Blomgren och Peter Carlsson. Silver gick till Salems lag 1 och brons till Salems lag 2.

Banan var visserligen inte extrem svår i år, men krävde ändå full koncentration på precis varje station! Lite bättre gick det för skyttarna i vapengrupp C, där var det hela fem deltagare som sköt fullt. Thomas Karlsson, Björn Segendorff, Anna Karlsson, Thomas Beck och Patrik Skottke stod överst i resultatlistan. I dam 3 lyckades Anna Törnqvist med 48 träff i 27 figurer och 16 poäng och blev därmed tävlingens bäste dam. Björn Hellström i veteran yngre blixtrade också till och sköt fullt och bland äldre veteraner vann Ove Andersson med 47/27. Vapengrupp A förekom inte p.g.a. tidsbegränsningar på banan.

I vapengrupp B segrade Björn Segendorff med 46/27 och 15 särskiljningspoäng, tätt följd av Thomas Beck med samma antal träff och figur, men 1 enda lite särskiljningspoäng mindre. Lövstas mästerskap var som vanligt bra arrangerad och de flesta skyttarna åkte därifrån glada och nöjda. Dessutom hade man ju också tur med vädret! 

Allt är dock inte frid och fröjd för Bromma jaktskytte och Lövsta Skf:s skyttar. Begränsningar av skjuttider har redan införts och trots att Järfälla kommun bidragit med 200 000:- för att bullerdämpa skjutbanan så den klarar ställda bullerkrav, kommer nu uppgiften från kommunhåll att man inte beviljar fortsatt bygglov för skjuthallarna. I så fall en katastrof för alla som har skyttet som sin absoluta favoritsport.

Lövstaskyttarna hoppas att politiker och tjänstemän i Järfälla tänker över nedläggningsplanerna en gång till och hittar lösningar som inte berövar dem en meningsfull fritidssysselsättning och en spännande sport.

 
Klubbhuset med sekretariat, servering och klubbrum med öppen spis.

 
Grillmästaren tände grillen tidigt                        Björn Nehl stationschef på ettan


NP:s redaktör Ulf Hansson ropade upp med myndig röst.


EEELD!


Relativt lätt "inskjutningsstation", men sedan blev det lite knepigare!


Hemmasonen Pelle Carlsson "siktade högt" och fick en silvermedalj + guld i lag!


GULD: Thomas Beck
    silver: Pelle Carlsson                                                brons: Björn Segendorff


GULD i lag: Lövsta Skf
Silver: Salem 1                                                                    Brons: Salem 2