Lyckligt lottade skyttar på

LYCKTRÄFFEN!
 
Publicerad 2012-09-05 (av Peter Siegel)

 

Lycklig blir en skytt förstås om han eller hon har vunnit sin klass, men på Bromma Pk:s LYCKTRÄFFEN får skyttarna ytterligare en chans att vinna – nämligen pengar - genom att pricka rätt nummer mellan 200 och 300 med sitt resultat.

 

I år lottades lyckonummer 247 och två av skyttarna som kanske inte var så lyckliga över sina resultat fick ändå skatta sig lyckliga att dela på ca 800 kronor. Arturo Miranda, ACPK, och Mats Lodén, Össeby Psk, blev i år de två ”lucky loosers” som vann ändå!

 

De som vann i själva tävlingen och hade högsta poäng totalt var storfavoriten Joackim Norberg, Atlas Copco Pk, som med 287 poäng segrade i både A3 och B3 och Björn Nordström från Bålsta SS som sköt tävlingens högsta resultat på 290 poäng i vgrp C3. Näst högsta resultat hade Patrik ”Putte” Ålander som inte hade tränat och tävlat på ca två år och därför åkte ner i klass 2. Men Patrik, som i år kom igång igen med sitt skytte, visade igen sin talang genom att vinna i C2 med 288 poäng, samt att även vinna B2. Roligt att ”Putte” är tillbaka igen!

 

En annan skytt som man inte sett på länge var f.d. stockholmaren Jens Vesterman som sedan många år bor nere i Jönköpingstrakten. Det var Jens som på en 7 seriers kretstävling i Södertälje lyckades med det otroliga att skjuta sex 50-poängare på raken! Den sista serien var sedan ”bara 48” så hans totalresultat blev då hela 348 poäng. Gör om det den som kan!

 

Bästa dam var med 286 poäng Salems Maria Prandl-Norrgård, bästa yngre veteran blev ”som vanligt” Lennart Rehnström, denna gång med 287 poäng. Lennart har dock för inte så länge sedan visat att han kan ännu bättre genom att då skjuta hela 296 poäng. Ganska oslagbart skulle jag vilja påstå! Bästa äldre veteran blev Stig Arksand, Katarina Psf, med 280 poäng.

 

Nästa precisionstävling på Grimsta är Stockholmspolisens GRIMSTATRÄFFEN den 16 september. Vi får se då vilka som blir de ”lyckliga vinnarna” den gången!

 


LYCKTRÄFFEN på Grimsta


Joackim Norberg siktar ...                                                    och skjuter ..... 


... 2 gånger "nästan 50".


Storfavoriten var bäst i både vgrp A och B!


Roger Carlsson lyckades med en perfekt 50:a,
men kunde inte slå "omöjlige Joackim"!

 
Jens Vesterman som för många år sedan sköt 348 poäng i vgrp C i Södertälje
-
50 - 50 - 50 - 50 - 50 - 50 - 48,
kom till Grimsta ända nere ifrån Jönköpingstrakten.
 

Patrik "Putte" Ålander sköt Lyckträffens näst bästa resultat - 288 p i vgrp C2!