NOSTALGISK MAJTÄVLING
 
Publicerat 2012-05-08 (av Peter Siegel)

 

SAPK arrangerade som vanligt MAJTÄVLINGEN på Grimsta och, i samband med den, en NOSTALGITÄVLING med gamla vapen där man skjuter 6 skott på 5 minuter på den gamla pistoltavlan på ett avstånd på trettio meter. Jättekul tycker en hel del skyttar där somliga även har klätt sig i tidsenliga militäruniformer. 

 

På själva Majtävlingen utmärkte sig en skytt speciellt, nämligen Lennart Rehnström, Stockholmspolisens Skf, som likt ett gammalt Bordeaux vin bara blir bättre med åldern. Lennart sköt tävlingens i särklass bästa resultat, hela 296 poäng. Och detta i klassen för yngre veteraner! Därmed sköt han hela 6 poäng bättre än både segraren i vapengrupp C3, Lars-Erik Myrberg, och tvåan, Per Qvarnström, som båda hade 290 poäng.

 

Den supertrevlige polisen Lennart Rehnström har skjutit på toppnivå i många år och erövrat otaliga mästerskapstitlar. Senast vann han SM 2011 i både precision och fält för vet/yngre, men han skulle fortfarande klara sig alldeles utmärkt även i klass 3. Resultaten han skjuter visar absolut inte att han är över 56 år och dessutom har diabetes. Lennart håller alltid en hög nivå, är vältränad och lugn och utan tvivel en av Sveriges bästa elitskyttar! Konditionen håller han på topp med både spring- och skidskytte.

 

Lars-Erik Myrberg från Elitskyttesällskapet är en annan toppskytt som var med på Majtävlingen. Lars-Erik hinner dock inte med så mycket fältskytte, utan koncentrerar sig mest på precision. Han vann C3 med 290 och A3 med 283 poäng. I vapengrupp B var Jukka Kinnunen, Upplands Väsby, bäst med 282 poäng. En skytt som måste nämnas är fältskyttespecialisten Jim Forsberg, Rosersberg, som med sin gamla Vostok vann C2 med 287 poäng.

 

Bästa dam var Salems Maria Prandl-Norrgård som vann D3 med 282 poäng. Bästa äldre veteran blev SAPK:s Jan Eriksson med 280 p och bästa yngre veteran som sagt otrolige Lennart Rehnström. Hans serier var 50, 48, 50, 50, 49, 49!   STORT GRATTIS!   Och - gör om det - den som kan!

 


Majtävlingens högsta resultat i år - 296 poäng!


Kämpigt i skjuthallen!


Grimsta Skjuthallar är dock handikappsvänliga!


- Roligt att man kan vara med!
Sa Daniel Selim som har börjat skjuta pistol i Lövsta Skf.


NÄSTAN !


NOSTALGITÄVLINGEN
 
pågick samtidigt på fripistolbanan på ett avstånd av 30 meter.
Tidsenligt klädda skyttar, gamla vapen och den "gamla tavlan" hör till!


Bäst av alla var Lennart Rehnström med sin Feinwerkbau .22!
50, 48, 50, 50, 49, 49 = 296 poäng!