NATIONALDAGSFIRANDE

på Hacksjöbanan
 
Publicerat 2012-06-07 (av Peter Siegel)

 

Katarina Pistolskytteförening bjöd in Sveriges pistolskyttar att fira Nationaldagen på Hacksjön istället för Skansen. Vår högsta beskyddare, HM Kungen Carl XVI Gustaf, fanns visserligen på Solliden med hela sin familj, men vi undersåtar som skjuter pistol tävlade hellre på NATIONALDAGSSMÄLLEN i Tullinge. Det var minst lika roligt!

 

Nationaldagssmällens skyttekung, dvs. tävlingens bästa skytt totalt blev Mats Marmlind, Gripen, som sköt 292 poäng (med 2 femtiopoängare) i vapengrupp C. Tvåa blev Per Qvarnström, Handen, med 291 p och trea Roger Carlsson, Elitskyttesällskapet, med 286 poäng. Bästa dam var duktiga Maria Prandl-Norrgård, Salems Pk, med 285 poäng. Totalt sköt skyttarna 7 femtiopoängare i vapengrupp C. Vi får se om de kan göra om det nästa vecka på 50-Lappen i Upplands Väsby där varje 50:a belönas med 50 kronor kontant? Det blir ju som bekant inte lättare att skjuta en 50:a ”på beställning”!

 

Lennart Rehnström, Stockholmspolisen, vann vgrp B med 288 poäng, före Joackim Norberg, ACPK, 284 p och Roger Carlsson, 283 poäng.

 

Joackim Norberg segrade dock i vgrp A med 286 poäng med 49 p i sista serien, tvåa Mats Marmlind, 286 p (48) och trea Lars-Erik Myrberg med 284 poäng.

 

Årets NATIONALDAGSSMÄLL var ”fullbokat” och nådde ett nytt rekord i antal starter på den lilla pistolbanan på 18 platser som står till förfogande på Hacksjön. MEN, Katarina Psf vill förstås inte nobba några skyttar och kommer därför nästa år att arrangera allt A-skytte i den inför PPC världsmästerskapet i höstas renoverade B-hallen. På det viset får man 10 platser till per skjutlag. Ljusförhållandena där är till och med bättre än på den vanliga pistolbanan. Med andra ord – nästa års Nationaldagssmäll kommer att bli minst lika bra som årets!

 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA IGEN!

 

  


KATARINA Psf:s Sune Janver vägde in och bjöd även på tuggummi!


Till dagens ära!    Maria Eng valde rätt färg på nagellack!


Tessi Engström, SPSF,  klädd i de rätta färgerna!


Nu gällde det att fokusera, samt ...


... att kraaama av skotten!


Populärt vapen i B fält OCH i precision B  -  en revolver i kaliber .32!


Nytt rekord i antal starter, samt att
många bra resultat registrerades av tävlingsledaren Susanne Larsson!

 
Härligt väder och bästa förutsättningar på
Nationaldagssmällen 2012!
 Somliga lyckades riktigt bra!
 

HEJA!    Även Katarinas äldre veteranen, Paula Janver, lyckades att skjuta 50!
 

Bäst av alla sköt Mats Marmlind!    292 poäng i vgrp C med 2 gånger 50 poäng!
 

Handens skyttar pustar ut efter en rolig och spännande tävling på
SVERIGES NATIONALDAG!