Originell bana,
men endast en sköt fullt!
 
Publicerat 012-11-06 (av Peter Siegel)

 

På Silverträffen i Sala lyckades banläggaren att lägga den originellaste, mest omväxlande och roligaste banan man har sett på någon nationell fältskjutning i år! Den var dock samtidigt så krävande att endast en skytt, den flerfaldige svenske mästaren Tomas Hämäläinen, ACPK, lyckades att skjuta fullt!

Variationerna på banan var många, man sköt neråt, på rullbom, på en ”väderkvarn”, på längden och på bredden, fällde metallbrickor och fallmål, och siktade till sist på löpnade mål. ”Allt fanns med”! Det var visserligen fullt skjutbart, men på 261 genomförda starter var det alltså bara en enda gång någon klarade att skjuta fullt! Det var verkligen en rolig banläggning och man såg mest glada ansikten trots att folk ibland bommade hejvilt! Den goda thailändska maten i serveringen bidrog säkert också till att skyttarna var mätta och belåtna!

Dagens skytt blev alltså Tomas Hämäläinen som ensamt sköt fullt i revolver. Bäst i vapengrupp A var Henrik Skoglund från Sandviken med resultatet 47/27, bäst i vgrp B blev Roger Björkman, Råsbo Pk, med samma poäng 47/27 och i vapengrupp C lyckades Hans Granath bäst med 46/27.

I lagtävlingen segrade Katarina Psf med Kenneth Garp, Niklas Dahlin och Peter Siegel. Tvåa kom Råsbo Psk med Robert Råsbo, Linda Svensson och Roger Björkman och på tredje plats Hedemora Psk med Leif Johansson, Stefan Nilsson och Tommy Lantz.

Silverträffen i Sala var nog en av årets sista fältskjutningar i dagsljus, det återstår dock några mörkerfält lite här och var i landet. Hacksjömörkret i Tullinge den 24 november är troligtvis en av de allra sista fältskjutningar, samt sista chansen att bättra på sina poäng på standardguldet. Lycka till!

 
Välbesökta Sala Skyttecenter


VÄLKOMNA TILL SILVERTRÄFFEN!   Sa Andreas!


station 1


EEELD!


Station 1 utan stödhand


markering


På station 2 ...


... sköt man neråt!


Rullbommen!


Tomma stolar - några funktionärer kom tyvärr inte,
men olika skyttar från andra klubbar hjäpte till!

 
Jättegod thailändsk mat lagades i klubbstugans kök ...


... och såldes av proffessionell personal i serveringen!


Roger Björkman skrattade gott - för han var ju bäst i vgrp B!


Hans Granath bästa C- skytt!
¤
Henrik Skoglund var bäst i vgrp A
(tyvärr ej med på bild, åkte hem tidigt och väntar där på prispengarna)


Tomas Hämäläinen
Silverträffens bästa skytt segrade i R3 med 48/27 och
var ensam om av alla deltagare att skjuta fullt i någon vapengrupp!