Två Stockholmare

Svenska Mästare 2012

 

Publicerat 2012-08-15 (av Peter Siegel)

 

Anna Karlsson, Salems Pk, & Jens O´Konor, ACPK, var två av de totalt 15 nya svenska mästarna som korades på årets SM i precision och fält i Skillingaryd. Anna vann damernas fält och Jens precision A.

 

Lite struligt blev det dock i fältskytte för damer och även för juniorer (som gick samma bana) för på station 7 var det tyvärr så att man, om man sköt fort, ”fick sikta genom grannens tavla” för att träffa den bortersta av sina egna. A, B och C-figurerna stod för nära efter varandra, dvs banläggaren skulle ha ställt B-målet lite mer till höger för att undvika en sådan situation. Dessutom var det många rikoschetter som slog in i de bakersta tavlorna och ursakade juryfall. Själv dömdes två av mina hål bort som rikoschetter av stationschefen och om det var helt korrekt får jag tyvärr aldrig veta.

 

Två av damerna, Anna Törnqvist och Hanna Eriksson, skrev var sin protest till juryn och ville få denna station borttagen. Fallet var speciellt och samtliga fem medlemmar i juryn, där även jag själv ingick, bedömde det så att stationen inte var korrekt och rättvis och därför borde ogiltigförklaras. Beslutet var enhälligt. Dock – nu uppstod en ny situation, juniorerna hade gått samma bana och där var det vid den tidpunkten ingen som protesterade. Lite senare var det dock även en junior som klagade och station 7 togs bort också i juniorernas resultatlista. Det hade ju varit för konstigt om station 7 skulle räknas för juniorer, men inte för damer!

 

Beslutet att bara räkna 9 stationer omkullkastade naturligtvis hela den preliminära resultatlistan och gjorde att vissa blev glada, andra besvikna. Men jag har aldrig upplevt ett SM helt utan problem eller strul. SM är ju Sveriges största tävling och det är lätt hänt att något ”klickar” någonstans. Tyvärr, men så är det bara!

 

Jens O´Konor, ACPK, hade däremot inga större problem i precision A. Visserligen kunde det ha gått något bättre i grundomgången än 329 poäng, men bara 5 skyttar hade bättre, en med 331 och fyra med 330 poäng. Med suveräna finalsiffror 50, 49, 49 sköt han till sig från sjätte plats till årets mästartitel. Jens totalresultat blev 477 poäng. Förra årets svenska mästare i prec A, Kristian Sjöberg, Torna Hällestad Psk, landade i år på silverplats med 472 poäng och Peter Rehnfeldt, Överby Pk, blev bronsmedaljör med 471 p. (särskjutning 49)

 

Ett STORT GRATTIS

till våra duktiga Stockholmsskyttar!


Jens O´Konor, svensk mästare i prec A  +  Anna Karlsson, svensk mästarinna i fält Damer.


Protester mot station 7 lämnades in av Anna Törnqvist och Hanna Eriksson.


Anna Karlsson var redan klar för GULD,
Linda Svensson & Annika Gabrielsson fick skjuta isär om silver & brons.


354 kilo priser i finaste blykristall delades ut på årets Svenska Mästerskapen.
Mer om SM 2012 i nästa nummer av NATIONELLT PISTOLSKYTTE!


Nästa SM arrangeras i Boden den 4 till 7 juli 2013.
Dagen innan, den 3 juli, anordnas där även RM i Militär Snabbmatch!
LYCKA TILL, ALLA STOCKHOLMS SKYTTAR!