Jim Forsberg

dubbel segrare i Enköping
 
Publicerat 2013-01-07 (av Peter Siegel)

 

Jim Forsberg från Rosersberg Pk var som vanligt på hugget och vann både fin- och grovkaliberklassen på kombinationstävlingen TRETTONDAGSSMÄLLEN i Enköping.

Högst möjliga resultat, totalt 320 poäng, det är dock ingen som har lyckats med det hittills. Jims segersiffror i klassen FIN var 293 poäng och 285 i GROV. Därmed blev han dagens bästa skytt i sammanlagt två klasser och fick Pk ENA:s guldmedalj. Silvret gick till Gunnar Karlsson och brons till Daniel Jander.

Skytten som sköt dagens högsta enskilda resultat var dock Jonas Mielonen i klassen MAGNUM som fick ihop hela 298 poäng. Det är värt en särskild eloge för tävlingen består egentligen av tre olika moment, nämligen två serier precision, två serier snabbskytte och två serier på en nationell helmatchtavla som närmast kan betecknas som ”fältskytte”! Jonas sköt alltså ”fullt” med endast 22 precisionspoäng borta! STORT GRATTIS!

TRETTONDAGSSMÄLLEN 2013 var lika roligt som vanligt, dock med lite mer ”strul”. Instruktionerna från tävlingsledningen, respektive banläggaren till funktionärerna kanske inte var helt glasklara. Var det en provserie på första station eller ej? Hur var det med stödhand för veteraner och juniorer? Förutsättningarna i inbjudan var inte heller riktigt de samma som på pappret man fick på banan. Tiderna mellan de olika patrullerna var också lite snålt tilltagna så att det uppstod köer och väntetider. Man hade räknat med 15-minuters intervaller, men det visade sig att 20 till 25 minuter hade varit bättre. Sista pratullen, där jag själv var med, gick nämligen ut en hel timme senare än beräknat. Var det kanske siffran 13 i det nya årtalet, som för vissa betyder ”otur”, som spökade?

Pk ENA har dock tagit till sig den positiva kritiken, noterat det som inte var riktigt bra i år och lovat att nästa Trettondagssmällen blir till allas belåtenhet. Själv åker jag gärna till Enköping för Pk ENA är annars en mycket bra och kompetent tävlingsarrangör och någon gång kan det väl få ”klicka” lite. Det syntes ju helt klart att skyttarna var glada att få komma ut igen och skjuta pistol på nya året! De kommer säkert gärna tillbaka på Trettondagssmällen 2014!

GOD FORTSÄTTNING!  


Station 1 + 2                         och                                 3 + 4


Station 1  =   2 serier precision, 150 och 20 sekunder.


En glad Anna Törnqvist klistrar sina tior!


2 gånger Snabbmomentet   -   10 och 8 sekunder.


Så ska det se ut!        Maxpoäng 50!


Sista station, en serie med och en utan stödhand, 45 grader! Maxträff 3!


- Hur var det nu? Stödhand i båda serier för veteraner och Juniorer?


"Fältstationen" 5 & 6 var klart svårast ...


... tyckte Kenneth Garp & Mattias Bergman!


Gladast av alla, guldmedaljören Jim Forsberg!