DANNEMORA

Populärt även bland Stockholmarna!
 
Publicerat 2013-03-22 (av Peter Siegel)

 

Uppsalakretsens fältskjutningar är verkligen omtyckta även av skyttarna från den närliggande huvudstaden. Drygt ett 50-tal skyttar från Stockholm fanns på plats i Karkebo. Strålande väder med några minusgrader och mycket snö kännetecknade Uppsalas kretsfält nummer 1. Lite jobbigt var det visserligen att gå genom djupsnön mellan stationerna och själva banan var inte heller den lättaste, vilket syntes i resultaten sedan. Men vad gör det en sådan strålande fältskyttedag?  

Björn Eriksson tog som vanligt emot i anmälan och skickade sedan ut patrullerna med jämna mellanrum. Allt avlöpte väl, inga större köer fanns det heller och solen sken på alla glada skyttar. Hela 351 starter noterades och pistolskytteentusiasten Björn Eriksson var riktigt nöjd!

Nöjd var förstås även Curt Johansson, ACPK som var den ende som lyckades skjuta fullt i vapengrupp A, samt Thomas Karlsson, Salems Pk, som lyckades med samma konststycke i Revolverklassen. 

I vgrp C3 var det också bara en skytt som noterade 48 träff med sin över 30 år gamla Vostok, nämligen Jim Forsberg, Rosersberg. Det fanns dock en skytt till som sköt fullt, men – observera - i klass C2: Johan Andersson från Bålsta. Det var nära att Johan blev totalbäst i C, han hade 38 särskiljningspoäng mot Jims 44!

Överraskande var att hela fyra skyttar sköt fullt i vgrp B. Vann gjorde Lars Hagman från Hedemora, följd av Robert Råsbo från Råsbo Psk, samt Mikael Larsson och Göran Wadman, båda från F 16 PK.

Att bara 8 skyttar totalt sköt fullt i hela tävlingen med 351 starter säger lite grand om skjutningens svårighetsgrad, men det betyder också att banläggaren har gjort ett bra jobb!

Fyristräffen på Ekebyboda den 7 april nästa, följd av kretsfält 2 i Östhammar den 14 april 2013.

KLART att vi åker dit!


Fullt med bilar på parkeringen ...


... och fullt med skyttar på stallbacken!


Björn Eriksson hälsade alla VÄLKOMNA, ropade upp ...


... och delade ut förutsättningarna till bl.a. Håkan Björn från Lövsta.


Glad 10-mannapatrull vid HALT-pålen.


Station 1


Marsch i djupsnö till nästa station.


Detta var inget "kulfång" utan bondens foder till djuren i stallet.


Lars Hagman bäst i vgrp B!  Ann-Britt Eriksson solade sig - "i glansen?"


Skribenten Basti Nauman var NP-redaktören Ulf Hanssons supporter
 och "sköt" bara med kameran denna gång.
Clas Simmerud, ordförande i nybildade Ekens Psf
hade också en egen "pälsklädd supporter" med sig!