RINGENS FÄLT

Publicerat 2013-03-05 (av Peter Siegel)

LINKÖPINGS PISTOLSKYTTERING och SAAB Pk:s ordförande, tillika tävlingsledare, Claes Johansson bjöd in till poängfältskjutningen RINGENS NATIONELLA FÄLT den 3 mars 2013.

Strålande väder, nästan vårlikt, bidrog till perfekta förhållanden på denna tävling som även kunde kallas en ”generalrepetition inför ÖSM i FÄLT” den 25/26 maj 2013.

185 genomförda starter registrerades, men de kunde nog ha varit fler om en del skyttar hade tänkt på att denna tävling samtidigt var ett perfekt träningspass på plats i Linköping inför årets kommande ÖSM. Somliga säger att man kan ”vila sig i form” också – men om det stämmer får vi se först på Östsvenska Mästerskapen i maj.

En som var i form redan nu var bl.a. Max Johansson, son till SAAB Pk:s ordförande Claes Johansson. Man säger att ”äpplet inte faller långt från päronträdet” för det föll sig så att Max sköt fullt och vann C3 med högsta särskiljningspoäng och pappa Claes vann klassen veteran äldre med 47 träffar.

Bäst i A blev Rickard Hallin från Motala, bästa B-skytt var Pontus Schmidt, Örebro, och bästa yngre veteran blev Sven Holmkvist från Salems Pk. Martina Hallblom, Örebro, lyckades bäst bland damerna och Thomas Friberg, Saab Pk, blev bästa junior. Kenneth Garp från nybildade klubben Ekens Psf vann Revolver. Han var den ende som lyckades att skjuta fullt i den vapengruppen.

Av sex anmälda lag vann Örebro Pssk med P-O Andersson, Thomas Engman och Pontus Schmidt, följd av Mjölby Pk och Saab lag 1.

STORT GRATTIS till alla som lyckades bra i Linköping, mindre lyckligt lottade får väl träna lite till!

Vi ses igen senast på ÖSM i Linköping!

 
RINGENS FÄLT i Linköping - upptakten till ÖSM 2013


Gamla trotjänaren Kjeld Nielsen och tävlingsledaren Claes Johansson
 


Station 1 på poängfält i Linköping


Anneli Wirskog från Överum kollade skrivningen och hade roligt!


Målen visades även vid HALT-pålen


Men - så där jättelätt var det ju inte - så träna gärna inför kommande ÖSM!


"SAAB" kritade och räknade poäng!


Önskar ÖSM:s tävlingsledare Elmer Jansson!