KATARINA vann BORTA!

 
Publicerat 2013-04-07 (av Peter Siegel)
 

Nynäshamn APK:s och Katarina Psf:s långa tradition av klubbmatcher med 10-mannalag (samt 5 reserver) sträcker sig snart över ett halvt århundrade. För 49:e gången i rad möttes lagen från dessa anrika klubbar för en match i Nynäshamn där det är kutym med ärtsoppa och varm punsch efter skjutningen. Returmatchen går sedan på Hacksjöbanan i augusti och där bjuder KPSF på läcker surströmming med tillbehör. Den sociala samvaron efter matcherna lägger man stor vikt på!  – Det är nästan det roligaste! Tycker många av deltagarna.

I regel brukar lagen vinna sina hemmamatcher, men denna gång vann Katarina Psf på bortaplan. Mycket tack vare det ”gamla nytillskottet” Mikael Ersson som tidigare var en av Stockholms bästa juniorer, som dock sedan har tagit lite ”time out” i några år. Nu är han tillbaka som senior och visar starkt att de gamla takterna sitter i. Han lyckades t.o.m. slå Nynäshamns skyttekung Lars-Erik Myrberg med 3 poäng som på senare år alltid ha varit bästa skytten på Ärtsoppsmatcherna.

Katarina Psf vann nu alltså bortamatchen mot Nynäshamn med siffrorna 2521 – 2524. Efter tävlingen var det sedan dags igen att ”afnjuta” den goda ärtsoppan och inte minst också den söta punschen i stugan. Man gratulerade som vanligt bästa herren och bästa dam och utbringade ett fyrfaldigt HURRA för vinnarlaget. Katarina tackade och inbjöd samtidigt Nynäshamnarna till returmatchen - Surströmmingsmatchen – på Hacksjön.

Nästa år är det 50-årsjubileum! Det blir säkert något utöver det vanliga!

                    
Benny Bostedt välkomnade alla, men lämnade över skjutledarskapet.


Förberedelser innan start.


- MARKERA !


Tyvärr inga 50-poängare i år, fast det var nära några gånger!


Anders Eriksson sköt ett skott på fel tavla och fick "hela" 39 poäng!
( ... humor har den som skrattar ändå! )


Stenhård tolkning!


TYVÄRR - HÅRFINT UTE !!!


Ärtsoppsmatchens 2 bästa skyttar!
Micke Ersson - 335 poäng                Lars-Erik Myrberg - 332 poäng


Efter matchen som vanligt en kanongod ärtsoppa och ...


... varm punsch - med eller utan "promille"!


ALLMÄNN SKÅL !


GRATTIS till bästa herre - Mickael Ersson - KPSF


GRATTIS till bästa dam - Anne-Mari Virtanen - KPSF