SPORTPISTOL

populäraste grenen inom sportskytte
 
Publicerat 2013-06-14 (av Peter Siegel)

Det är tyvärr färre skyttar nu än förr som löser Skyttesportförbundets tävlingslicens vilket syns klart på antal starter på alla distriktsmästerskap i Stockholm. På DM i standardpistol på Sätrabanan var det t.ex. enbart elva (11!) skyttar som dök upp!

Sportpistol är lite populärare, där var det 26 deltagare på årets DM på Grimsta. Om man betänker att det finns ca 4500 innehavare av pistolskyttekortet i Stockholm så kan det bara betyda att Skyttesportförbundet inte har lyckats nå ut med sitt budskap att sportskytte med sina många grenar är roligt, intressant och riktigt spännande!

Inom sportskyttet kan man dessutom även tävla internationellt. Man kan bli Europamästare, världsmästare och t.o.m. Olympiamästare! Det gäller bara att entusiasmera Sveriges ca 17 000 aktiva skyttar. En stor bredd- och elitsatsning är det som behövs! När ska Skyttesportförbundet inse det?

På årets DM i Sportpistol deltog 12 ”herrar”! Distriksmästare i H blev Arne Betzén från Sthlms.Polisen Skf, tvåa Leif Mihkelsaar, Djurö Ssf, och trea klubbkompisen Marcus Åberg.

Av de sex damer som startade var Liselott Såmark, Sthlms.Polisens Skf, bäst, tvåa blev Salems Maria Prandl-Norrgård och trea Maud Rylander, Sthlms.Polisen.

Distriktsmästare i H/D 65 blev Peter Siegel, Katarina Psf. Klubbkompisen Stig Arksand blev tvåa och Gunnar Berggren, Pk Svea Sport, kom på tredje plats.

Distriktsmästare i lag blev Djurö Ssf, silvret gick till Stockholmspolisens Skf och bronset till ACPK. Bästa veteranlag var Katarina Psf, tvåa Stockholmspolisen och trea Pk SVEA Sport. Bara ett enda damlag var anmält, nämligen ett lag från arrangörerna Stockholmspolisens Skf.

Finns det några skyttar som har idéer OCH KAN GE RÅD hur man kan öka deltagandet i alla roliga och spännande sportskyttegrenar?

Skicka ett mejl till SKYTTESPORTFÖRBUNDETS PISTOLSEKTION!

 
Precision & duell = Sportpistol


Ordföranden i Stockholms Skyttesportförbundets pistolsektion -
Patrik Johansson - var prisutdelare.


HERRAR
GULD - Arne Betzén
silver - Leif Mihkelsaar                                                brons - Marcus Åberg


DAMER
GULD - Liselott Såmark
silver - Maria Prandl-Norrgård                   brons - Maud Rylander (ej i bild)


VETERANER
GULD - Peter Siegel
     silver - Stig Arksand                                            brons - Gunnar Berggren