Hacksjöbanans ”frivilliga målare”

Publicerat 2013-05-09 (av Peter Siegel)
Foto: Peter Siegel & Matti Henriksson
 

Hacksjöbanan i Tullinge, som tidigare var nedläggningshotad, hade rustats upp inför VM i PPC 2011, med det fanns ändå mycket kvar att göra! De senaste tre helgerna arbetade skyttar från olika föreningar med att skrapa, grundmåla och färdigmåla ytterväggarna på den nyrenoverade serveringen och i anslutning till den, i fjol byggda nya lufthallen.

 

 Roligt om man är många från olika klubbar! Dessutom går det mycket fortare! Sa de ”frivilliga målarna” och penslade på friskt.

 

Nu återstår att riva den gamla och sneda 25-metershallen som efter den långa vintern med mycket snö och kyla nu ser ännu mer anskrämlig ut än tidigare. Bland annat har taket tryckts in av snön på flera ställen.

 

Det fattas tyvärr lite pengar till en ny skjuthall, men Hacksjöbanans olika klubbars skyttar kommer säkert återigen att ställa upp med ideellt arbete för att snygga till och, inte minst också, säkra existensen av ”sin skjutbana” i framtiden! Man får se om Botkyrka kommuns ordförande Katarina Berggren, samt ekonomerna i Stockholm och Huddinge åter kan lätta på plånboken och bidra med lite kapital för en bättre skjuthall. Hacksjöbanans föreningar kommer i så fall igen och gladeligen ställa upp med arbetskraft när det behövs!
 

 
Den inuti nyrenoverade SERVERINGEN och
den i anslutning nybyggda LUFTHALLEN på HACKSJÖN målades gult!

 
- Det är roligt när man är många!     Sa de "frivilliga målarna".


Noggrann målning även mellan plankorna ända upp!
 

Sune & Paula Janver, samt köksmästaren Klaus Meyer, såg till
att ingen behövde gå hungrig eller törstig under de tre helgerna!