KRETSMÄSTARENS

"HAT TRICK"

 

Publicerat 2013-09-24

 

Joackim Norberg blev inte bara kretsmästare för andra gången i år utan gjorde även ”hat trick” genom att vinna alla tre vapengrupperna på kretsmästerskapet i precision B, tillika kretsskjutning i Södertälje.

334 + 146, totalt 480 poäng i vgrp B och 335 poäng i vgrp A, samt 338 p i C blev hans resultat denna lördag. Totalt 28 serier, skjutna med högsta koncentration, är en mycket bra prestation av den talangfulle skytten från Atlas Copco Pk. En prestation som inte många andra skulle klara av! Men så hårdtränar Joackim också för att ta sig till Paralympics i Rio 2016!

 

Det var Södertälje Pk, med Bosse Andersson och co, som arrangerade det årliga kretsmästerskapet i precision B på sin hemmabana – Torsjöbanan - ca 3 mil från Stockholm. Det trevliga klubbhuset med sin pistolbana med ca 50 platser har ett perfekt och skyddat läge i Södertäljeskogen. De Stockholmsklubbar som saknar egen bana och måste dela med andra, som t.ex. på Hacksjön, avundas säkert Södertälje sin trevliga och stora skjutbana.

 

På årets kretsmästerskap segrade alltså Joackim Norberg, ACPK, med 480 poäng, silvermedaljör med 474 poäng blev Lennart Rehnström, Stockholmspolisen, och bronset (473 p.) gick till Jan Nordling från Salems Pk.

 

I kretsskjutningen i vapengrupp A vann ”Jocke” igen, följd av Mats Marmlind, Elitskyttesällskapet, och Henrik Carnborg, Pk Svea. I vgrp C slog Jocke till för tredje gången, tvåa blev Lennart Rehnström och trea Magnus Malmlund, Lidingö Ssk.

 

Kretsmästare i lag, lägg märke till - utan Joackim Norberg, blev Atlas Copco Pk med Henrik Otterbeck, Thomas Lenell och Johan Otterbeck. Tyckte man kanske att Jocke ”inte platsade” i laget eller ville man bara ”sprida guldmedaljerna” på lite fler medlemmar i klubben? Silvret gick till Stockholmspolisen och bronset till Pk Svea.

 

Nu är det bara fyra kretsmästerskap kvar i år, nämligen i Nationell Helmatch på Snörom den 29 september, samt i Springskytte på Grimsta den 12 okt och det i REVOLVER på Lövsta den 6 oktober. Och, för att inte glömma det sedan förra året nya kretsmästerskapet i Luftpistol den 7 december 2013.

LYCKA TILL!

 


 


Uppdukat för kretsmästerskapet i precision B.


Några 50-poängare?


Monika & Per:  - GÅR DEN IN?


Magnus Malmlund sköt 50 i vgrp B och ...


... även 50 i C!              Henrik Otterbeck lyckades med 50 i C!


Lennert Rehnström sköt också 50 i C.


- Vem leder grundomgången i kretsmästerskapet?


Medaljerna hägrade.


Joackim Norberg ökade i finalen från 4 poäng till 6 poängs försprång!


- KLART!
Joackims fullträff i sista finalserien i kretsmästerskapet i vgrp B!


GULD individuellt - Joackim Norberg
silver - Lennart Rehnström                                                       brons - Jan Norling

 
GULD i lag - Atlas Copco Pk
silver - Stockholmspolisen                                                      brons - Pk Svea Ing1


- Tack och välkomna åter!
Sa Södertälje Pk:s glada funktionärer.