22:a MÄLARSKOTTET

 

Publicerat 2013-09-25 (av Peter Siegel)

 

Årets andra precisionstävling på Sätrabanan, arrangerat av Mälarhöjdens Ps, var det totalt 22:a MÄLARSKOTTET. Återigen var det Joackim Norberg, som dagen innan blev kretsmästare i precision B i Södertälje, samt segrade där även i A och C, som sköt tävlingens högsta resultat.

Joackim Norberg vann C3 på Sätra med hela 294 poäng! Jocke prövade lyckan en gång till i den öppna klassen där han kom på andra plats med 286 p. efter Mats Marmlind som segrade i ÖC med 287 poäng. Joackim fick därmed Mälarhöjdens guld- och bronsmedalj, medan silvret togs av Mats Marmlind.

Bästa dam blev ”som vanligt” Salems Maria Prandl-Norrgård som sköt 283 poäng. Bästa yngre veteran blev hemmasonen Per Bjurneliuz (277 p) som även skötte anmälan och bland äldre veteranerna segrade Torbjörn Wulff med 274 poäng. Tyvärr deltog bara en enda av Stockholms juniorer, Oliver Jensson från Salem.

HANDEN OPEN den 28 september är nästa precisionstävling, den sista för i år blir rankinggrundande LIVLINAN på Hacksjön den 26 oktober där skyttarna har en allra sista chans att erövra en standardmedalj, samt att klättra lite till i Stockholms rankinglista i precision!

 
I anmälan och vapenkontrollen


Byte av spegel efter provserien!


- EEELD!    Kommenderade skjutledaren.

 


I år fortfarande 6 minuter, i framtiden 5 minuters skjuttid.


Markering på Sätrabanan.


Skjuter man högsta möjliga poäng i en serie -
får man en liten bricka med  ingraverade 50 poäng som minne!


Joackim Norberg sköt två gånger 50 poäng i C3!