PANGBRUDEN

från Salem

    

Publicerat 2013-09-18 (av Peter Siegel)

 

Maria Prandl-Norrgård heter tjejen som dominerar damklassen i precision i Stockholm. Maria är även mycket duktig i vapengrupp B och har vunnit denna vapengrupp på tre tävlingar i rad nu! Utmärkande för Maria är hennes goda och jämna resultat. Hon har även erövrat medaljer i olika valörer på olika tidigare mästerskap. Kanske skulle det behövas lite mer mental träning för att Maria ska nå den allra högsta toppen, men talang, koncentrationsförmåga och skjutskicklighet finns där utan tvivel!

På Grimstaträffen 2013 vann Maria både D3 och B3 och bevisade igen att hon är en skytt som kan slå även de bästa killarna i vapengrupp B. Vapengrupp A vanns med 287 poäng av en rutinerad skytt från Eskilstuna vid namn Conny Svärd. I vgrp C var Ulf Broman, Rosersberg, bäst med tävlingens högsta resultat – 288 poäng. Bästa yngre veteran blev Per Starell från Bromma Pk och bland äldre segrade Kjell Sundell från Håtuna. Bästa lag kom från Atlas Copco Pk, silvermedaljerna gick till Stockholms Spårvägars Ss och brons till arrangörsklubben - Stockholmspolisens Skf.

Pris- och medaljutdelningen sköttes av Stockholmspolisens ”allt-i-allo” Sten-Erik Kassmo. Tyvärr var inte så många skyttar kvar då. Man skulle ju önska sig att åtminstone medaljörerna stannade kvar för att kliva upp på prispallen och ta emot sina medaljer under ”folkets jubel”!

Nästa precisionstävling är kretsmästerskapet i B i Södertälje lördagen den 21 september och jag håller förstås tummarna för trevliga och duktiga Maria!


Stockholmspolisens populära och årliga precisionstävling på "hemmabanan"!


Startskottet för GRIMSTATRÄFFEN 2013.


Maud Rylander och Sten-Erik Kassmo räknade, skrev och kritade.


Riktigt glad blev Henrik Otterbeck som avslutade med 50!


Sten-Erik delade även ut medljerna - till dem som var kvar på prisutdelningen.


Conny Svärd, Eskilstuna, vann A3 med fina 287 poäng!


Salems "pangbrud" Maria Prandl-Norrgård vann både B3 och D3!


De 3 bästa damerna:
 silver                                     GULD                                     brons       
Lena Kröckel            Maria Prandl-Norrgård            Tessi Engström


Bästa laget: Atlas Copco Pk
Arturo Miranda             Thomas Lenell             Henrik Otterbeck