VÄLGÖRENHETSTÄVLINGEN!
 
Publicerat 2013-04-30 (av Peter Siegel)
 

Katarina Psf:s precisionstävling Skyttar för Världens Barn är en välgörenhetstävling där alla startavgifter oavkortat går till välgörenhet. Skyttarna avstår från prispengar, men får ett trevligt diplom och ett pins som minne, båda designade av Nikolaus Frank i Katarina. Nikolaus designfirma i Stureby gjorde även logon till SM 2002 i Stockholm.

Tävlingen sponsras även årligen med 50 tavlor och 500 speglar av Gunnar Elfving på GESAB i Norrtälje. Gunnar tycker att idén med en välgörenhetstävling på Grimsta är alldeles utmärkt och de många skyttar som deltar varje år tycker nog detsamma!

Mats Marmlind hade en bra dag, han segrade i A3 med 282 poäng och kom tvåa i C3 med 286. Bäst i vgrp C var Anders Eriksson från Nynäshamn med 287 poäng. Bästa B-skytt blev Lennart Rehnström, Stockholmspolisen, med 284 p.

Bästa dam var Mia Bjarnert från I2 som hade 283 p i Dam 2, Maria Prandl-Norrgård i Dam 3 hade samma resultat men sämre näst sista serie.

Stig-Göran Forsgren segrade i v/y med 280 och Torbjörn Wulff vann v/ä med 271 poäng. Någon junior syntes tyvärr inte till!

I serveringen fanns dock lika goda smörgåsar som på Mary Forss tid som deltagarna kunde stilla hungern med. Igge Hesselgren & Paula Janver fortsatte den goda traditionen som skyttarna var vana med på matmor Marys tid på Grimsta. Mary satt säkert på sitt lilla moln i himlen och tittade ner road och nöjd på ”sin gamla skjutbana och servering”! Att det arrangerades en välgörenhetstävling för Världens Barn uppskattade hon säkert också!

 
"Sune & Sune" hälsade alla välkomna!
Sune Janver, vapenkontrollant, och Sune Söderström, funktionär.Tävlings- och skjutledaren Susanne Larsson startade klockan!
 


FÄRDIGA!EEELD!FULLT i skjuthallen!
 


LEO fick vänta ute när matte hjälpte till med skrivningen.Mats Marmlind (vä) vann A3 och kom 2:a i C3,
svärfar Reine höll tummarna!

 

Nikolaus Frank, Katarina Psf,
som designade logon till , sköt 50!Efter skjutningen gick man upp till Grimstastugan
för att äta Igges & Paulas goda smörgåsar!

  
Dagen var räddad och
med vår donation förhoppningsvis även många av
Världens Barn!