Stockholms Okrönte Skyttekung
 
Publicerat 2013-06-05 (av Peter Siegel)
Uppdaterad 2013-06-07

 

Joackim är bäst! Det finns många duktiga pistolskyttar i Stockholmskretsen, men Joackim Norberg står över alla när det gäller precision. Joackim ledde rankinglistan de senaste två åren och allt tyder på att han blir ännu bättre från år till år, mycket beroende på hans tuffa tränings- och tävlingsprogram.

 

På SVEAKOMBINATIONEN på Almnäs hade skyttarna möjlighet att bilda ett ”enmanslag” om de tävlade i alla tre vapengrupper A, B och C. ”Lag Joackim” vann överlägset med 861 poäng, vilket motsvarar ett snitt per skott på 47,83 poäng. Joackim vann vgrp A med 289, vgrp B med 288 och sköt 284 poäng i vgrp C. Synd att det gick lite sämre i C för där brukar Joackim för det mesta ligga på 290 poäng och däröver, men att skjuta 21 serier på en tävling är ju lite jobbigt och kostar på. Ändå skilde det hela 13 poäng till silvermedaljörerna Pk SVEA 1 i resultatlistan och hela 40 poäng till bronsmedaljörerna, Pk SVEA 2.

 

Björn Bogfelt, Joackims största konkurrent på tävlingen i Södertälje lyckades bra i C och vann den vapengruppen med 291 poäng. Björn sköt också, precis som Joackim, 288 p. i vgrp B, men tävlade tyvärr inte med A-vapen för då hade det nämligen blivit en riktig match mellan dessa två ”giganter i precision”. Björn Bogfelt är nämligen nybliven kretsmästare i vgrp C med 485 poäng, Joackim fick då ”bara brons” för sina 481 poäng. Men, som sagt: man kan ju inte vinna precis ALLT! Inte ens när man heter Joackim Norberg!

 

Maria Prandl-Norrgård, Stockholms bästa kvinnliga skytt, sköt 287 poäng och var förstås bäst av alla damer. Att Maria kan skjuta fält också bevisade hon på ÖSM i Linköping där hon blev Östsvensk Mästarinna i fält damer.

 

Joackim Norberg är extra beundransvärd på grund av sitt handikapp. I en Mountain-byke-olycka för några år sedan skadade han sin vänstra arm svårt och blev nu senast handikappklassad och ska försöka att kvalificera sig till Paralympics i Rio 2016. Läs gärna artikeln ”Mot Rio 2016!” i senaste utgåvan av Pistolskytteförbundets medlemstidning NATIONELLT PISTOLSKYTTE.

 

Jag är övertygad om att Joackim kommer att lyckas, samt att alla läsare av kretsnytt och NP håller tummarna för denne mycket talangfulle och sympatiske pistolskytten Joackim Norberg!

 


Enmanslag tillåtet!


Funktionärerna syntes tydligt!


Snabb markering innan regnet kom på sena eftermiddagen.

      
            
- UTE!  Sa funktionären!                 - Nja, om jag får en korv så tar vi in den!
                                                                            Sa Pk Sveas fyrbente funktionär Frasse.


Joackim Norberg sköt 2 x 50 i vgrp B och en x 50 i A.
Som "enmanslag" slog han alla och erhöll ett bonuspris på 500 kronor!


Björn Bogfelt sköt en 50:a i B, samt vann vgrp C med 291 poäng!


Efter skjutningen vandrade man upp i backen ...


... kollade resultaten ...


... samt fortsatte sedan runt huset till Sveastugans servering.


Du har väl samlat in dina grovkaliberhylsor?
Speciellt de som blev 10:or!