JULKUL i Rosersberg

 

Publicerat 2014-12-15 (av Peter Siegel)

 

KUL innan JUL? Då fick man inte missa JULGRISJAKTEN i Rosersberg – en tävling med ”all inclusive”! Ett nytt deltagarrekord visade att många ville vara med, fast man inte tog denna roliga skjutning på allt förstort allvar. Men det gällde dock ändå att INTE vådaskjuta TOMTEN för det kostade minuspoäng! Mycket sympatiskt var också att allt gott i serveringen var ”gratis”, d.v.s. ingick i startavgiften!

 

JULGRISJAKTEN är en rolig klubbtävling som Rosersberg Pk arrangerar för sina medlemmar, men där man även bjuder in skyttar från andra klubbar. Folk kommer från Österåker i norr, Uppsala och Stockholm, och ända ner från Södertälje. Fem fältstationer med (jul-)figurer som absolut inte finns med i skjuthandboken kännetecknar denna populära tävling den andra söndagen i advent.  

 

I år var det snöfritt, men med solsken och ca nollgradigt. Perfekta väderförhållanden för en vinterfältskjutning. Tyckte man att det var lite kyligt ute kunde man gå in i den stora klubbstugan och frossa i korv, lussekatter, pepparkakor, glögg, julmust och het kaffe. Allt ingick i startavgiften!

 

Priser i form av julskinkor, flaskor med glögg och burkar med pepparkakor delades som vanligt ut till de tre bästa skyttarna i de två vapengrupperna, nämligen i FIN och GROV. Var man inte bland de tre första så kunde man vinna ändå! Alla skjutkort lades nämligen på slutet i en kartong och en hel del ”vinnare” kom till på det viset!

 

Bästa resultat (287 poäng av 300) sköt Torbjörn Hamrén från Lövsta i vapengrupp FIN, följd av Kenneth Garp, Eken, (277 p) och Thomas Beck, Salems Pk, (273 p).

 

Bäst i GROV var ”favoriten” och PPC-specialisten Thomas Beck, som fick ihop 281 poäng. Thomas trettonåriga dotter Charlotte följde med som supporter, samt tillförordnad stationschef. Ett jobb som hon klarade med glans! Tvåa blev Matteus Tuz, Salem, med 271 p. och trea hemmasonen Jim Forsberg med 267 poäng.

 

Per Bergfeldt, Rosersbergs ordförande, delade ut priserna och tackade alla skyttar som hade kommit, samt önskade alla en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT SKYTTEÅR!- Nytt deltagarrekord på vår JULGRISJAKT!    Jublade Göran Fransson i anmälan.


Station 1                                                  Station 2                                                    Station 3

 
Osynliga tomtar och dåligaste hand!      Riktigt grisigt var det på sista station! 


Station 4:    Var finns tomtarna?


Vinneren i GROV Thomas Beck med dotter Charlotte hade jättekul!


ALLA KLARA?                FÄRDIGA!                EEELD!
Ropade den kompetenta stationschefen Charlotte Beck, 13 år, med myndig röst!


Färdigskjutet!     Då går man tillbaka till serveringen och
laddar med glögg, julmust, korv, kaffe, pepparkakor och Lussekatter!


Saffransdoftande härligheter, med mera, i klubbhuset!


Vinnaren i GROV, Thomas Beck, slapp köpa julskinka även i år!
2:an Matteus Tuz fick glögg och 3:an Jim Forsberg pepparkakor.


Vinnaren i FIN, Torbjörn Hamrén, med ett "grisigt första pris"!
Kenneth Garp vann glögg och Thomas Beck kommer att bli jättesnäll av alla pepparkakor!


Rosersberg Pk:s ordförande Per Bergfeldt delade ut priserna och önskade alla en
GOD JUL!