- Här skjuter vi årets SM i PISTOL!  Visar tävlingsledaren Elmer Jansson.

 

TREDJE GÅNGEN GILLT!

 

Publicerat 2014-06-18 (av Peter Siegel)

 

Elmer Jansson, tävlingsledaren för SM 2014 hade det jobbigt! Att hitta rätt plats för SM 2014 var mycket besvärligt för honom och Östgötakretsen. Två gånger fick man avslag på olika ställen, men tredje alternativet söder om Västra Husby ser bra ut och är spikat nu!

 

Östgötakretsen och Elmer Jansson fick ta till plan C vad gäller platsen för årets Pistol- SM, då deras första val, Kvarn mellan Linköping och Motala fick utgå, då Försvarsmakten av miljöskäl inte lånade ut skjutfältet. En privat markägare förbarmade sig och lovade att upplåta mark till arrangemanget. Men markägaren sålde fastigheten i höstas och den nye ägaren ville inte ha skjutningar på markerna. En annan lantbrukare förbarmade sig och nu går SM 3 km söder om Västra Husby.

 

Tävlingscentrum och matsal kommer att finnas i Västra Husby Bygdegård. Inskjutning kan ske på en skjutbana med gångavstånd från tävlingscentrum. Till precisionsbanan, som äger rum i ett tält med 60 platser, är det en bussresa på 3 km. Där börjar också fältskytteslingan på 10 stationer. I terrängen finns en dryckesstation och olycksfallsberedskap.

 

SM i Militär Snabbmatch ska dock arrangeras på nedläggningshotade ”gamla skyttecenter” i Linköping Där finns visserligen bara 40 skjutplatser med duellställ och på grund av att många anmält sig kommer Pistolskytteförbundet troligtvis vara tvungen att stryka revolverklassen som i alla fall inte har fått SM-status än. Efter en regeländring får, från 2014-01-01, nu alla skjuta vapengrupp A och R med stödhand, i C och B dock fortfarande med en hand. Skyttar födda 1944 och tidigare, får använda stödhand även i B och VetÄ. Kvalificerade i år är endast klass 2 och klass 3-skyttar.

 

Nytt från 2014 är att veteranklasserna på nationella tävlingar ändrats. Man blir nu veteran yngre från året då skytten fyller 60 år och veteran äldre från 70 år. Observera att den som under året fyller minst 70 år nu får skjuta fält och Milsnabb med stödhand i A, B, R och VetÄ. I precision blir det fem minuter per serie på alla tävlingar, inklusive SM.

 

– Det ska bli ett bra SM, sommar och sol är beställt, så varmt välkomna till SM 2014! Hälsar Elmer Jansson. Så är det ju också årets skyttefest med över 1000 deltagare och likasinnade från hela riket!

 

LYCKA TILL!

Önskar kretsnytt!