Dagens Skytt

  

Publicerat 2015-10-28 (av Peter Siegel)

 

Thomas Karlsson från Salems Pk sköt fullt i både vapengrupp A och R på ENATRÄFFEN i Enköping, samt hade 44 träffar i vgrp C3. Bara 4 borta totalt i tre vapengrupper räckte väl för att bli Dagens Skytt och få guldmedaljen.

 

Årets ENATRÄFFEN i Enköping var av det svårare slaget och det märktes tydligt i resultatlistan. Banläggaren hade satt upp en massa små mål som ”snusdosor” och minsta möjliga trianglar. Bland 317 resultat i olika vapengrupper var det bara Thomas Karlsson som sköt fullt 2 gånger, samt en – hör och häpna – klass 1 skytt, Daniel Wallander från hemmaklubben Pk ENA som också lyckades med det konststycket.  Daniel vann även A1 med 45 träffar. Stort GRATTIS till den bedriften!

 

”Världens Bästa Karlsson” fick alltså välförtjänt Pk ENA:s guldmedalj. Silvret gick till Emil Månsson från Hallstaviks Psk med 5 borta och bronset till Torbjörn Lindström från Roslagens Pistolskyttar med 6 borta i tre vapengrupper. Därmed var det tre skyttar från stockholmskretsen som tog alla medaljer på årets Enaträffen.

 

Uppsalas kretsordförande, den duktige Roger Björkman, som tidigare år har vunnit guld, samt erövrat medaljer i lägre valörer, fick denna gång nöja sig med en fjärde placering. Han tog det dock med jämnmod. Skyttevännerna vet att Roger kommer igen och tar ”blodig revansch”!

Det är en sak som är säker!