Publicerat 2015-12-18 (av Peter Siegel)

 

Nu är det jul igen …

 

 JULGRISJAKTEN i Rosersberg är egentligen en ren klubbtävling där man dock även inbjuder ett begränsat antal skyttar från olika vänklubbar. Man kan ju inte skjuta hur länge som helst då mörkret kommer ganska tidigt på eftermiddagen. Men 122 starter hann man med i alla fall.

 

Göran Franzon satt som vanligt i anmälan, välkomnade deltagarna och tog emot startavgifterna, samt registrerade resultaten OCH var prisutdelare. Han hade alltså fullt upp hela tävlingen lång, men vad gör man inte för att skyttarna ska trivas. Och inte bara det, allt man bjöd på i serveringen ingick i startavgifterna! Väldigt generöst och väldigt trevligt!

 

Jim Forsberg, Rosersbergs banläggare i år, överraskade skyttarna med helt nya och roliga

figurer. Det blev dock inte lättare för det. Tvärtom, att undvika att träffa massor av ”osynliga jultomtar” med ”dåligaste hand” var inte det lättaste. Många av tomtarna blev träffade på denna station 3 och antal minuspoäng blev nästan högre än pluspoängen. Till sin hjälp hade Jim många av Rosersbergs medlemmar både på stationerna och i serveringen. En riktig ”familjefest” alltså redan 12 dagar innan julafton!

 

Julgrisjakten? Ja, den var minst lika rolig som alltid! Man kunde dock tycka, eftersom förutsättningarna var lite olika (svårare?) i år att även en ”vanlig dödlig” kunde blixtra till och vinna någon gång, men NEJ. Det var som vanligt gamla flerfaldige svenska mästaren Thomas Beck som slapp köpa julskinkan, m.m. även i år. Thomas vann klassen GROV och en annan svensk mästare och landslagsskytt vann FIN. Båda fick välförtjänta de största julklapparna under julgranen.

Jag själv får satsa på att skjuta flest MINUSPOÄNG nästa år, då kan man också få ett pris! Eller så kan man hoppas på att vinna något i lotteriet, skyttarna får nämligen en lott per start och har chans på vinst där också!

 

Eller så bryr man sig inte om priserna och åker till JULGRISJAKTEN bara att det är så himla kul! GOD JUL!
 

  
”ALL INCLUSIVE” på JULGRISJAKTEN!
Rosersberg Pk bjuder som vanligt på glögg, julmust, lussebullar, korv, kaffe och kakor!


Även ”jultomten” sköt skarpt och försökte att INTE träffa sina avbilder!

    
            Station 1: Stående 45, 15 sek,  max 1.   Station 2: Stå utan 45, 15 sek, max 1, poängräkning.

   
Station 3: ”Osynliga” tomtar och dåligaste hand! Max 6!    Station 4: Pepparkakor, stå 15 sek, max 1.

  
      Station 5: Julklappar, stå utan 45, max 1.          Station 6: Stående, 15 sek, olika poäng.


-
 Roligt med nya figurer!   Tyckte Julgrisjaktens yngsta stationschef Charlotte Beck!


Pappa Thomas Beck slapp köpa julskinka även i år! 
Vann klassen ”GROV” och gratuleras här av hela familjen.


Lars Hagman kom ända från Hedemora, vann ”FIN” och fick det andra av de två största paketen!