KATARINATRÄFFEN 2015
 

  Publicerat 2015-10-13 (av Peter Siegel)

 

I år var det för tionde gången i rad Katarina Psf arrangerade KATARINATRÄFFEN på Hacksjöbanan i Tullinge. Redan från start 2006 registrerade KPSF mellan 298 till 337 starter varje år. Bra reklam för tävlingen i början och påminnelser om sista anmälningsdagen resulterade i den stora tillströmningen av fältskyttar. Katarinaträffen har blivit DEN poängfältskjutningen i Stockholm man inte vill missa!

 

Tävlingsdagen den 11 oktober upplevde deltagarna en kylig morgon, dock blev det tilltagande varmare och soligare på dagen. Skyttarna strömmade till och anmälde sin ankomst, samt vägde in sina vapen. I vapenkontrollen satt ”inlånade rikstränaren” Björn Bogfelt, samt Kenneth Garp och Peter Siegel, risk för kö fanns därmed inte! Även uppropet gick smidigt och det blev ingen köbildning på stationerna heller. KPSF - samt klubbar som PK Svea och Salems Pk, samt Gripen Pk, som hjälpte till och bemannade några stationer - är som bekant vana och rutinerade tävlingsarrangörer.

 

Tony Lundberg, tävlingsledare, banläggare och medarbetare i sekretariatet var nöjd. Allt fungerade som det skulle och resultaten kom in med jämna mellanrum. Själva banan var ungefär som den brukar vara, delvis lite begränsad i sida på grund av befintlig plats och terräng. Men en GUNGA gjorde det hela något mer spännande, för där skulle man vara helskärpt och ”hänga med i svängarna”! En annan station, där det var lätt att skjuta bort sig, var station 5 med 5 figurer, varav 4 var små snusdosor. Där gällde det att ha siktet rätt ställt, annars sköt man i pappen över eller under de små runda figurerna.

 

Några som hade sikten rätt ställda var bl.a. Thomas Beck, Salems Pk, som var bäst i A, Lennart Rehnström, Stockholmspolisen, bäst i B, Hans Granath, Västerås Pistolskyttar, i C och Magnus Malmlund, Lidingö Ssk, i revolver. Det var fyra skyttar som lyckades att skjuta fullt i vgrp C - Hans Granath Västerås Pistolskyttar, Daniel Kron Gripen Pk, Max Johansson Saab Psk, och Kenneth Garp, Bromma Pk. Annars var det bara en i de övriga vapengrupperna och skytteklasserna, nämligen Magnus Malmlund, Lidingö SSK, i revolver.

 

Eftersom Katarinaträffen inte har någon prisutdelning med varupriser, utan skickar vinstpengar till de berörda föreningarna, kan Kretsnytt tyvärr inte visa aktuella bilder på vinnarna. Alla åkte hem efter sina skjutningar – mer eller mindre belåtna med sina prestationer.

Resultat finns på http://www8.idrottonline.se/KatarinaPSF-Skyttesport/ .

 

Chans att ta revansch, för dem som inte lyckades så bra, finns på Eggebyträffen i Upplands Väsby söndagen den 18 oktober och på Kretsmästerskapet i Magnumfält på Hacksjön lördagen den 24 oktober, samt på ENA-Träffen i Enköping söndagen den 25 oktober 2015.

 

Ett STORT GRATTIS till KATARINATRÄFFENS VINNARE och

“Better luck next time” till andra!

 


- DÄÄÄR ligger station 1!     LYCKA TILL!


Tävlingen kan börja!


Station 1: Poängräkning i C-målet


"Relaxed and layed back" på station 2.


Station 2: Sittande


Station 3: Stående


Station 4: GUNGAN var lite knepig!


Gary likes gunsmoke!
All the way from the US, Gary E Nelson, in action.


Station 5: Poängmål överst och 4 små snusdosor nertill.


Station 6: Leende ansikten.


Station 7: poäng i övre figur.


Station 8: Kors och tvärs!


Man ska börja tidigt! Tjejen i barnvagnen är redan medlem i mammas klubb!
Jenny Rosén, Össeby Pk, med tävlingens yngste "åskådare" (8 mån).