Håtuna räddade
LIVLINAN

 
Publicerat 2015-10-19 (av Peter Siegel)
 

Katarina Psf var tvungna att ställa in LIVLINAN,- årets sista chans att erövra standardmedaljer i precision för skyttar som inte har blivit riksmästare hittills, men gärna vill delta på nästa Pistol-SM. Men, då erbjöd sig till allas glädje pistolklubben i Håtuna att anordna tävlingen den här gången!

 

LIVLINAN är en kretstävling och man skjuter både om äran och om standardmedaljer i silver och brons. Den populära precisionstävlingen blev nu av i alla fall, tack vare Håtunas erbjudande att vara ”stand in” i år och skjutningen slapp därmed att ställas in. Stockholmsskyttarna hade inget emot att åka till Håtuna istället för till Hacksjön, bara man fick tävla i precision denna vackra höstdag i oktober! Visst var det lite kyligt och dimman låg tät över banan på morgonen, men den lättade och även temperaturen steg så småningom. Det kunde inte ha varit bättre så här års. STORT TACK, Håtuna!

 

Nytt HAT TRICK av Morgan Johansson! En skytt som erövrade tre standardsilver, dvs. sex poäng att lägga till sitt standardguld var inte helt oväntat Stockholms högst rankade precisionsskytt – Morgan Johansson från Mälarhöjdens Pistolskyttar. Morgan vann alla tre vapengrupper med siffrorna 281 i A, 293 i B och 290 i C. Morgan håller som vanligt en mycket hög ”lägsta nivå” och har vunnit det mesta i år som gick att vinna inom Stockholmskretsen!

 

På årets LIVLINA i Håtuna var Morgan helt överlägsen! Resultatlistan visade att han låg 6 poäng före tvåan i vgrp A, 7 poäng före tvåan i B och att han även hade 7 poäng tillgodo till tvåan i vapengrupp C.

 

Man kan bara gratulera denne sympatiske och duktige skytt som på kortaste tid har stigit upp på Sveriges skyttehimmel!

 


Härlig höststämning i Håtuna!


Morgondimma låg på Håtunas skjutbana.


Morgan Johansson anlände i sällskap med en ny och duktig nybörjare och klubbkompis i MPS.


Lite kyligt var det i början, men det fanns en stor handvärmare!


Med varma fingrar gick det genast bättre!


Vissa hade päls och besvärades inte alls av morgonkylan!


Dimman lättade vartefter ...


... så man kunde se tavlorna klart och tydligt.


HAT TRICK av Stockholms bästa precisionsskytt!  IGEN!
Morgan Johansson vann A + B + C, men ingen blir förvånad längre!
Ett STORT GRATTIS till denne mästerskytt!