Morgan Johansson
en säker vinnare!
 

  Publicerat 2015-09-28 (av Peter Siegel)
 

När det gäller precisionstävlingar i Stockholmskretsen handlar det mest om Morgan Johansson! En komet på skyttehimlen! Morgan ligger stadigt i topp och vinner det mesta! En supertalang som sopar banan med konkurrenterna! Född till pistolskytt!

 
50- och 49-poängare
är standard, en serie på 48 är dåligt. Därinunder finns knappt. Det är Morgan Johansson i ett nötskal. Resultaten på sex serier brukar ligga mellan 290 till 295 och vem kan hänga med där? Konkurrenterna skakar oftast bara på sina huvuden, men är fulla av beundran.

 

Mälarskottet på Morgans hemmabana Sätra var inget undantag. 292 poäng med två femtiopoängare var dagens högsta resultat och gav Morgan en guldmedalj. I ÖC var det tydligen lite motigt i de två första serierna, men Morgan kom igång igen och sköt 49, 50, 48 och 49. De totalt 287 poängen räckte även till seger i ÖC och gav brons.

 

Silvermedaljen gick till Göran Svahn som sköt 288 poäng i C3. Det blev fem stycken 50-poängare totalt, varav Morgan sköt tre och klubbkompisen Mattias Kunto stod för två. Alla fem små brickor med fem skott i mitten som Mälarhöjdens Ps delar ut som suvenirer till skyttar som skjuter 50 stannade alltså i klubben.

 

Bästa dam på Mälarskottet var Lena Kröckel, Salems Pk. Veteran yngre vanns av hemmasonen Per Bjurneliuz och i veteran äldre segrade Arturo Miranda, ACPK. Juniorer fanns tyvärr inga alls.

 

Lagsegern gick till Handens Psk med Richard Sideryd 286 p, Peter Ljunggren 284 p och Adam Ström 275 p, totalt 845 poäng. Silver gick till Mälarhöjdens Ps med Morgan Johansson 292 p, Mathias Kunto 283 p och Christer Bermar 260 p: totalt 835 poäng. Bronsmedaljerna togs hem av Bromma Pk med Max Eloranta 267 p, Gustav Bäckström 268 p och Jonas Olsson 241 p: totalt 776 poäng.

 

Det var det 26:e Mälarskottet genom tiderna och skyttarna ser redan fram emot nästa års två precisionstävlingar på Sätrabanan.

 


På parkeringen: "Finkaliber och grovkaliber!"


I skjuthallen:    - Första tävlingsserien!    FÄRDIGA!    EEELD!


Morgan Johansson på skjutplats 1: - En plats som förpliktar!


Även Svenska Handikappslandslaget hade en representant på Mälarskottet,
Leif Mihkelsaar blev trea i ÖC med 283 poäng.


Några 50-poängare?


Jo då! Morgan förstås! Två i C3 och en i ÖC.


Efter Mälarskottet - en obligatorisk bamsekorv från Mälargrillen
och lite eftersnack med skyttevännerna!