FULLSATT
på Lidingö!

  
Publicerat 2015-01-11 (av Peter Siegel)
 

Det var fullt i alla skjutlag på Duellserien nr 1 på Lidingö! Denna serietävling har blivit väldigt populär sedan man ”omvandlade” den från en sportskyttetävling till en nationell kretstävling. Ingen licens behövdes längre och tävlingarna är nu standardmedaljgrundande! De där erövrade poängen berättigar visserligen inte till start på SM, men får räknas in på standardguldet.

 

Lidingö Ssk står som arrangör för en serietävling i snabbskytte som anordnas som en nationell tävling nuförtiden. Tidigare gick duellskyttet i sportskyttets regi, men när det förbundet ville att man skulle lösa en sportskyttelicens á 300 kronor så nästan ”självdog” dessa tävlingar. Men, Lidingö Ssk tillsammans med Stockholmskretsen bestämde då att man skulle fortsätta med serien som nationell (krets-)tävling. Då blev det liv i luckan igen! Nuförtiden måste man föranmäla sig väldigt tidigt för att få en startplats i denna serietävling som inkluderar samtliga vapengrupper och skytteklasser.

 

Skjutbanan i Danicahallens källare har 8 skjutplatser och man har 12 skjutlag från klockan 08:00 till 16:45. Totalt 96 starter, vilket dock tydligen inte räcker för alla anmälningar. Därför kommer Lidingö Ssk troligen lägga till ytterligare ett skjutlag.  – Vi jobbar gärna lite ”övertid” för att få nöjda skyttar! Säger klubbens funktionärer. Tack för den inställningen!

 

Favoriterna höll! Elitskyttarna levererade som vanligt goda resultat, medan många andra var lite ringrostiga. Högsta resultat presterade Joackim Norberg, ACPK, med 292 poäng i vapengrupp C3, följd av klubbkompisarna Henrik Otterbeck och Johan Backe som båda hade 288 poäng.

 

Joackim Norberg vann även B3, denna gång med 288 poäng. Tvåa blev Håkan Sjöberg från Livgardet med 287 poäng med 49 i sista serie och trea Mattias Sand, ACPK, samma poäng dock ”bara 48” i sista.

 

I öppen C segrade Pelle Carlsson, Lövsta Skf, med 289 poäng. Tvåa blev Johan Otterbeck, ACPK, 282 p och trea Per Qvarnström, Handen, 279 poäng. Bästa skytt i vgrp A blev Richard Modin, Tyresö Skf, som sköt 259 poäng.

 

Nästa deltävling går den 17 januari med kanske ett skjutlag till.

 


Marcus Hahn får tillbaka växeln på startavgiften á 70 kronor.


6 serier, 5 skott á 3 sekunder med 7 sek emellan!


Tavlan vänder fram:
Lyft pistolen från 45 grader, sikta och krama av skottet inom 3 sekunder!

 
- KUL!   Sa Natalie Dawod som tävlade för första gången i snabbskytte.
 

Vaktavlösningen på Lidingö!
Ulf Persson & Jonny Hedberg (vänster) - var skjutledare på förmiddagen
och Jan Nee & Sten Hallström (höger) jobbade hårt på eftermiddagen.