Extra nervöst i Upplands Väsby

 
Publicerat 2016-06-12 (av Peter Siegel)
 

Det är ju egentligen inte så svårt att skjuta några tior. MEN - har man fått in fyra tior blir det lite knepigt att få in den femte. Trots den nervpressen på deltagarna blev Upplands Väsbys kassör i år av med hela nio (9!) femhundralappar mot åtta förra året. Totalt blev det alltså 4500 kronor som lyckliga skyttar inkasserade under applåder från resten av deltagarna.

 

Upplands Väsby Psk bestämde för några år sedan att klubbens populära precisionsskjutning ”50-Lappen” skulle bli ännu mer spännande och döpte om den till 500-Lappen. För varje i tävlingen skjuten 50-poängare skulle skytten nu erhålla hela 500 kronor! Inte illa, men med den tiofaldiga prispengen gäller det nu i ännu högre grad att ha nerverna under kontroll vid femte skottet för att lyckas.

 

Bra nerver hade Mattias Hällgren, Pk SVEA Ing 1, som sköt 50 i vapengrupperna 3B och 3C. Mattias vann därmed vgrp 3C med 291 poäng som var tävlingens högsta resultat. Klubbkompisen Mats Marmlind ville inte vara sämre och lyckades i både 3A samt 3C. Mats chocköppnade direkt i vgrp A och vann den sedan med 285 poäng. Storfavoriten Morgan Johansson, ACPK, som oftast brukar skjuta flera 50-poängare i en och samma tävling lyckades dock bara en gång. Zeljko Muzinic, Borgens Skyttegille, lyckades i 3B, men även en klass-2-skytt, hemmasonen Christian Westerberg lyckades i vgrp C. Samtliga är väl värda de medtävlandes applåder!

 

Artikelförfattaren var tyvärr inte så lyckligt lottad som började sista serien med fyra tior, men avslutade med en ÅTTA! Det är skyttelivet i ett nötskal! Jag fick dock trösta mig med ett standardbrons och fortsatte ut till Kungsängen för att tävla i fjärde och sista omgången i fältserien, alltså själva finalen med den totala prisutdelningen. Två tävlingar på samma dag, samt kretsmästerskapet i fält B på Grimsta dagen efter, det kan man kalla en SPÄNNANDE SKYTTEHELG! Och snart är det Pistol-SM i hela sex (6!) dagar!

 

 


I Upplands Väsby gäller det att skjuta 50!       ”49 är ett misslyckande!”


Hela nio 50-poängare blev det i år!


Mattias Hällgren sköt 50 i första skjutlaget och fick direkt 500 kronor i belöning.
Samt applåder!


Morgan Johansson sköt ”bara” en 50:a, men toppar säkert formen till Pistol-SM juli!


Ulf Hansson och Jim Forsberg pustar ut efter den stora nervpressen i Eggeby!


En kryddstark korv från träkolsgrillen smakar alltid bra efter skjutningen!