A B C på Grimstaträffen


Publicerat 2016-09-12 (av Peter Siegel)

 

Morgan Johansson lyckades visserligen inte med ett ”hat trick” den här gången, d.v.s. vinna A, B och C på Grimstaträffen, men han sköt högsta resultatet i vgrp C, hela 292 poäng. Morgan blev dock tvåa i A och fyra i B. Han sköt sammanlagt fem 50-poängare! Vapengrupp A vanns av Mats Marmlind och B av Nikola Bokan.

  

Stockholmspolisens Skytteförening är en flitig tävlingsarrangör som alla aktiva pistolskyttar i huvudstaden är mycket tacksamma för! Glada funktionärer verkar inte fattas i den klubben. Det är tur det, för utan frivilligt och ideellt arbete skulle vi inte ha några roliga och spännande tävlingar. Och på Grimstaträffen utdelar man både medaljer som minnen, samt penningpriser. Att polisens tävlingar drar mycket folk kunde man konstatera redan på parkeringen!

 

Morgan Johansson sköt inte helt oväntat Grimstaträffens högsta resultat, 292 poäng i vapengrupp C3. Tvåa blev Göran Svahn och trea Nikola Bokan, båda hade 290 poäng. Göran med 49 p. och Nikola med 48 poäng i sista serien.

 

Nikola Bokan, som blev HANDEN OPEN mästare veckan innan, segrade i vgrp B med 289 poäng, följd av Lennart Rehnström, 287, och Mats Marmlind, 286 poäng.

 

Mats Marmlind, den regerande östsvenska mästaren i vgrp A, slog till igen och vann den svåra tjänstevapenklassen med sin Neuhausen kal 7,65.

 

Tessi Lindberg, f.d. Engström, kansliföreståndarinnan på SPSF, blev bästa dam med 281 poäng. Lennart Rehnström segrade i veteran yngre och undertecknad, Peter Siegel, i veteran äldre.

 

Rikstränaren Björn Bogfelt deltog i vapengrupp B med en liten armérevolver av märket ”Swiss Ordonanz“, kaliber 7,5 mm, som producerades för schweiziska armen av ”Waffenfabrik Bern” mellan 1882 – 1929! Revolvern som Björn kom över var en present till svenska hemvärnschefen från dåvarande schweiziska överbefälhavaren. Revolvern är väldigt liten, speciellt i Björns händer. Namnet Björn passar nämligen perfekt på denne store och starke karl. 264 poäng blev det till slut med den lilla, ganska svårskjutna revolver från ”anno dazumal”. Det är ju i och för sig inte så mycket att hänga i julgran i vapengrupp B, men Björn tyckte det var roligt att någon gång få tävla med den.

 

Som sagt var – det ska vara roligt att skjuta med pistol! Eller med en liten revolver från förr tiden! 

 


Idag inte bara för medlemmar – GRIMSTATRÄFFEN är öppen för ALLA AKTIVA!


Privatflygaren & vapenkontrollanten Magnus Sandqvist var på plats - som vanligt!


ALLA GLADA!
Många funktionärer behövs på en tävling – här är en del av dem!


Den f.d. ridande polisen Sten-Erik Kassmo och
SPSF:s kansliföreståndarinna Teresa ”Tessi” Lindberg noterar resultaten.


Rikstränaren Björn Bogfelt sköt i vgrp B med ”Swiss Ordonanz“, en liten
schweizisk armérevolver.


Björn Hellström tolkar och räknar – Maud Rylander skriver.


Morgan Johansson sköt 2 ggr 50 i vgrp C och vann den med 292 poäng.
Det blev även två femtiopoängare i B och en i A.


Nikola Bokan vann vapengrupp B med 289 poäng.


Mats Marmlind vann vgrp A med 285 poäng.


Tessi Lindberg sköt 50 och blev bästa dam.


Artikelförfattaren fick guld i äldre veteran, klubbkompisen Stig Arksand silver,
medan polisens Willy Palm fick en kram av klubbkompisen Ann-Marie ”Annie” Kassmo!