”ENDAST GROVKALIBER!”

 

Publicerat 2016-05-07 (av Peter Siegel)

 

En tävling som smäller högt! GROVFÄLTEN i Rosersberg är lika populär varje år! 105 starter i vgrp A, 79 i R, 41 i MAG .357 och 9 i .44 MAGNUM, totalt alltså 234 starter (utan finkaliber) absolverades denna soliga försommardag den 5 maj 2016. Se även filmen!

 

Stationerna på Rosersbergs fina skyttecenter ligger ganska nära varandra och det tar bara ca en timme att gå runt. Banan innehåller bra variationer med bl. a. en gunga, ett löpande mål och till sist ett långhåll. En stor eloge till banläggaren! Men, som vanligt är det svårt att skjuta fullt, men lätt att bomma! Poängfältskjutningens högsta resultat blev 70 poäng, men sedan behövdes även höga särskiljningspoäng för att vinna respektive vapengrupp!

 

Jens O´Konor, ACPK, sköt fullt i A och var bäst i den vapengruppen. Även Roger Björkman, Råsbo Psk, och Lars Almgren, Uppsala Handeldvapenförening, lyckades med konststycket. Avgörande för placeringen var särskiljningspoängen. PPC-specialisten Jens O´Konor sköt 88 poäng, Roger 82 och Lars 69.

 

I Revolver var det faktiskt hela 8 av 79 deltagare som lyckades att skjuta fullt. Vann gjorde en annan PPC-specialist från ACPK, nämligen Thomas Beck, som fick ihop otroliga 96 (!) särskiljningspoäng som var de absolut högsta den dagen. GRATTIS till den bedriften! Sedan kom i fallande skala Roger Björkman 87, Jens O´Konor 86, Thomas Karlsson 83, Curt Johansson 78, Håkan Björn 64, Kenneth Garp 59 och Magnus Blix 58 poäng.

 

I vgrp .357 MAG vann återigen Jens O´Konor, denna gång med 91 särskiljningspoäng. Tvåa blev Thomas Beck, 87 p, och trea Jan Arnström 61 p.

 

I 44 MAGNUM segrade hemmasonen Per Bergfelt med 66 poäng och 82 i särskiljning.

 

STORT GRATTIS till Jens O´Konor som sköt fullt i tre vapengrupper och vann två av dem! Klubbkompisen Thomas Beck startade också tre gånger och bommade bara ett skott. Inte dumt det heller förstås!

 

Det strålande försommarvädret med temperaturer över 20 grader bidrog naturligtvis också till den goda stämningen förutom den variationsrika banläggningen och den trevliga stationspersonalen. Till synes hade funktionärerna lika roligt som deltagarna. Göran Franzon och hans medhjälpare i sekretariatet knappade in resultaten kontinuerligt som kunde avläsas direkt via en projektor som strålade på en stor duk i serveringen i stora klubbhuset. 

 

Som så många gånger förr arrangerade Rosersberg Pk en omtyckt och lyckad GROVFÄLTSKJUTNING!  Synd bara att det tar ett helt år till nästa gång!  

 


Station 1: A- och B-mål, fast, 15 sek, St. utan 45.


EEELD på första station.


Station 2: Stående, A: de första och sista 2 sek av skjuttiden,
B: 14 fast, poäng i A.


Station 3:  A: framme de första och sista 2 sek,
B: 10 sek emellan, direktväxlande, poäng i A.


Station 4: A: fast,
B: vippbom 4 sista sekunder, Stå 45, totalt 14 sekunder, poäng i B-målet.


Station 5: GUNGAN, Stå 45, 18 sek, poängräkning.


Station 6: 6 fasta mål på vallen, Stå utan 45, en i varje, 14 sekunder.


Station 7: Rörligt i sidled, Stå utan, 3 visningar á 5 sek.


< vänster                           > höger                              < vänster .
Se filmen!


Station 8: Långhåll i motljus! A- & B-mål fast, Stå 45, 18 sekunder.


En sann mästare - Jens O´Konor sköt fullt 3 ggr


Göran Franzon & Co knappade in 234 starter i olika grovkaliberklasser,
samt hälsade alla skyttar
VÄLKOMNA TILLBAKA NÄSTA ÅR!