Julgrisjakten,
alternativt jultomtejakten!

 

Publicerat 2016-12-12 (av Peter Siegel)

 

Alla ting har som bekant två sidor! Även JULGRISJAKTEN i Rosersberg! För träffar man jultomtarna som finns mellan figurerna får man MINUSPOÄNG! Det gäller alltså att undvika att skjuta ”bom” på figurerna och därmed få ”träff” i tomtarna. Det är inte det lättaste alla gånger, men möjligtvis hjälper en julbön. Konkurrensen är nämligen stor och om man verkligen vill vinna ett pris kan man kanske göra som artikelförfattaren.

 

Jag ville för allt i världen inte missa den roliga tävlingen JULGRISJAKTEN som Rosersberg Pk arrangerar årligen i december! Figurerna är ”jullika” och inte vad man är van med från det vanliga fältskyttet. Rosersberg Pk tillämpar på sin ”julfältskjutning” även ett annorlunda räknesätt.

 

Varje träff i dessa specialmål ger poäng. T.ex. 6 träff i de oftast 6 figurerna på varje station ger 10 poäng var, totalt alltså 60 poäng! MEN, mellan figurerna finns jultomtar som man absolut inte får träffa, för varje bom kan bli ”träff i tomten” som ger MINUS 10 poäng! Totalpoängen kan alltså hamna på minussidan om man inte håller i ordentligt.

 

RPK tillämpar därmed inte SPSF:s regler för banläggning på denna roliga klubbtävling och då gäller (tyvärr) inte heller stödhand för äldre veteraner. Så vad gör man som äldre veteran för att få pris ändå? Det är ju lite svårt för en 70-plussare att hävda sig mot alla yngre och duktiga kretsmästare, östsvenska- och svenska mästare som deltar i Julgrisjakten?

 

Då fick jag en idé! Det är nämligen så att även den ”sämsta skytten” får ett (tröst-)pris och jag satsade därför på att bara få minuspoäng genom att endast skjuta på tomtarna och därmed bli den ”absolut sämsta skytten”! Och tänk att det gick hem! Jag fick både glögg, glöggkryddor och en påse Tvist!

 

De som dock tog det hela på blodigt allvar och ville få ära, berömmelse och fina priser i form av exklusiva presentkorgar skydde förstås tomtarna som pesten.

 

De tre som lyckades allra bäst i vapengrupp FIN var:

1

Torbjörn Lindström

Roslagens skyttar

264

2

Torbjörn Hamrén

Lövsta

263

3

Magnus Erixon

Lövsta

263

 

… och i vapengrupp GROV:

1

Thomas Beck

ACPK

267

2

Thomas Erlanson

Salem

264

3

Jörgen Gustafsson

Roslagens Ps

263

 

”Allra sämst” var alltså artikelförfattaren som sköt 280 minuspoäng i FIN och 250 minus i GROV, men som tackar så mycket för en mycket rolig vinterfältskjutning och det därmed förknippade ”tröstpriset”!

 

Rosersberg Pk önskar härmed också alla skyttar

GOD JUL och ETT GOTT NYTT SKYTTEÅR!

 


Fina priser hägrade i varma klubbstugan!


Station 1

 
    Station 2                                         Station 3

 
 
Station 4                                           Station 5


Christian Bergvall hjälpte till att hålla ordning på skjutkorten,
Göran Franzon knappade in resultaten.


FINKALIBER:
Silver: Torbjörn Hamrén     GULD: Torbjörn Lindström   Brons: Magnus Erikxon


GROVKALIBER:
Silver: Thomas Erlanson         GULD: Thomas Beck         Brons: Jörgen Gustafsson


”Sämsta skytten” fick tröstpris för sina 280 minuspoäng!
Rosersbergs Göran Franzon (vä) och viceordföranden Magnus Lindblå (hö)
gratulerade till den bedriften!