– Pappa är bäst!
Morgan Johansson trippelsegrade igen!


Publicerat 2016-08-23 (av Peter Siegel)
 

Morgan ”hat trick” Johansson gjorde det igen och segrade i alla tre vapengrupper i precision på kretsmästerskapet i vapengrupp C på Grimsta! STORT GRATTIS till mästerskytten!

   

333 poäng i vgrp A, 337 i B och 483 (339 + 144) i Kretsmästerskapet i C är resultat som vi andra vanliga dödliga bara kan drömma om! Totalt var det 216 föranmälda starter, men Morgan Johansson slog ALLA i samtliga vapengrupper! Morgan är cool, koncentrerad och fokuserad, allt egenskaper som utmärker en elitskytt på toppnivå.  

 

På en annan tidigare tävling på Grimsta sa Morgan till kretsnytt inför sista serien i vgrp C: - Nu ska jag skjuta 50 för då slår jag mitt eget bästa resultat hittills. Och blev det ett nytt personrekord? Morgan lyfte fyra gånger och började med fyra tior. Jaha, tänkte jag, NU får vi se! Morgan lyfte för femte gången, siktade (för) länge, men tog ner igen. Det kallas skyttedisciplin! Blundade och koncentrerade sig igen, lyfte och sköt. PANG – en innertia! Det är Morgan Johansson i ett nötskal!

Göran Svahn, Stockholms Spårvägars SS, blev silvermedaljör i kretsmästerskapet C med 482 poäng och bronset (474 p) gick till Nikola Bokan från Upplands Väsby.

 

Liselott Såmark, Stockholmspolisen, blev kretsmästarinna med 475 poäng. Silvret gick till Hanna Eriksson, Lövsta, 469 p. och brons till Ulla Linders, ACPK, med 466 poäng. Det roliga med Ulla är att, fast hon tävlar ganska lite, så kommer hon till Grimsta och stjäl en medalj i alla fall! Toppen Ulla, men tänk om du skulle träna och tävla ännu mer?

 

Lennart Rehnström, årets dubbla svenska mästare, segrade som vanligt i veteran yngre, följd av klubbkompisen Kenneth Praméus och Kjell Sundell, Håtuna.  

 

Jan Eriksson, SAPK, vann veteran äldre, tvåa blev Ove Andersson, Sthlmspolisen, och trea Curt Johansson, Hallstaviks Psk.

 

Som kretsmästare i lag tog Stockholmspolisen full pott! Segern i ÖC gick till Sthlmspolisens Skf1 med 981 poäng, bästa damlag Sthlmspolisens Skf1 med 656 p. och bästa veteranlag Sthlmspolisens Skf1 med 656 poäng.

 

I kretsskjutningen i vapengrupp A segrade Morgan Johansson, tvåa blev Mats Marmlind, trea Mattias Hällgren. I vgrp B på första plats Morgan Johansson, följd av Mats Marmlind och Nikola Bokan.

 

Ett STORT GRATTIS till samtliga medaljörer

och speciellt också till Morgan Johansson!

 

 
Stockholms årliga kretsmästerskap i finkaliber ägde rum på Grimsta den 21 augusti 2016.


Många medaljer & älgar fanns att skjuta hem!


Morgan ”hat trick” Johansson
- Kretsmästare och trippelsegrare i C, B och A.


Liselott Såmark
- Kretsmästarinna i damklassen.


Lennart Rehnström -
Kretsmästare vet yngre


Jan Eriksson -
Kretsmästare vet äldre


Vid resultattavlan - VEM vann VAD?


-
        Pappa är bäst!
Tycker tvillingarna Polly och Heli!