STORT TACK
till Handens Psk!


Publicerat 2016-10-17 (av Peter Siegel)
 

Hacksjöbanans nya skjuthall blev inte klar i tid, men Katarina Psf ville inte ställa in LIVLINAN. Skyttekompisarna i Handen lånade ut sin bana så att årets sista precisionstävling kunde genomföras ändå. Handens Adam Ström & Co menade: - Det är klart att Stockholms klubbar ska samarbeta och hjälpa varandra till gagn för pistolskyttesporten! I denna nödsituation är KPSF självklart välkommen att arrangera sin tävling på vår bana!

   

Katarina Psf fick redan ställa in en mycket populär fältskyttetävling på grund av skjutförbud på vissa banor på Hacksjön. KATRINATRÄFFEN, som var planerad att äga rum den 9 oktober gick därför inte att genomföra. Men, att ställa in LIVLINAN också hade man inte en tanke på. Frågan att få låna en annan klubbs skjutbana gick till Handens Pk som direkt sa VÄLKOMNA! Stockholms sista precisionstävling arrangerades därför i år i skjuthallen i Sanda och avlöpte på bästa sätt.

 

LIVLINAN var också den sista standardmedalj- och rankinggrundande precisionstävling för i år. Den som tog hem flest rankingpoäng var förstås Morgan Johansson som vann både vapengrupp B och C. Morgan lyckades pricka in fyra (4!) femtiopoängare! Hela tre gånger sköt Morgan 50 i vgrp C och en gång i B. Gör om det den som kan! Mats Marmlind vann vgrp A och klättrade också en bit till i rankinglistan som dock överlägsen toppas av Stockholms bästa precisionsskytt - Morgan Johansson.

 

Hela tio 50-poängare blev det totalt! Skyttar som Morgan Johansson (4), Nikola Bokan (2), Mattias Kunto, Björn Arnason, Göran Svahn och inte minst också duktiga Maria Prandl-Norrgård lyckades pricka in full pott och fick sin belöning i form av en chokladkaka från MILKA.

 

Märket MILKA skapades i Österrike 1901 av den schweiziska chokladtillverkaren Philippe Suchard som hans första mjölkchokladssort. Namnet kommer från en sammanslagning av orden Milch und Kakao, de tyska orden för dess huvudsakliga ingredienser mjölk och kakao. ”Lite onödigt vetande”, berättat av den österrikiska artikelförfattaren i kretsnytt.

 

Precisionstävlingar är nu färdigt skjutna för i år,

men förhoppningsvis kan Katarina Psf välkomna skyttarna igen i en ny,

större och bättre skjuthall på Hacksjön år 2017!

 

 
Skyttarna kämpade om årets sista standardmedaljpoängen i precision.


LIVLINAN gick i år på Handens bana då nya skjuthallen på Hacksjön inte blev klar i tid.


Katarinas funktionärer skötte skjutledarskapet och markeringen på bästa sätt
även på ”bortaplan”!


”BINGO!  Där satt den!”     Sa Björn Arnason och …


… fick, som alla andra som sköt 50, en chokladask för sin prestation.


Mats Marmlind vann vgrp A med 283 poäng.


Morgan Johansson vann både vapengrupp C med 290 och B med 289 poäng!


Göran Svahn sköt 50, men Morgan Johansson var ”värst igen” med fyra (4!) gånger 50!

LIVLINAN var Stockholms sista precisionstävling för i år,
vi ses igen på Katarina Psf:s tävlingar år 2017!
VARMT VÄLKOMNA!